Ειδήσεις

Καρχιμάκης: "Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόταση της Κίνησης-75"

«Τις προτάσεις της Κίνησης των 75 για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που δεν υιοθέτησε ο Βενιζέλος έρχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση», υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο πολιτευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως γράφει, «αυτή ήταν η πρόταση στελεχών της Κίνησης 75 που ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος δεν εφάρμοσε και παρά τις επίμονες παρεμβάσεις μας συνέχιζε να αγνοεί τις προτάσεις μας.

Τις ίδιες αυτές προτάσεις που σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει».

Μάλιστα ο κ. Καρχιμάκης παραθέτει απόσπασμα από το κείμενο της Κίνησης 75 σε σχέση με την πρόταση, που επανακατατέθηκε δημόσια στις 13 Οκτωβρίου 2013, την οποία προσυπέγραψαν 800 στελέχη:

«Κοινοβουλευτικά στελέχη της Κίνησης μας, με ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία από το 2011, έχουν προτείνει τη θέσπιση υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών - για ποσά άνω των 300 ευρώ - και κίνητρα για επιστροφή ποσοστού φόρου - για ποσά μέχρι 300 ευρώ - όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες, όπως Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιος Κορέα κ.λπ. Πρέπει επιτέλους το κράτος να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι σε όσους υπεξαιρούν ΦΠΑ (περίπου 15 δισ. ετησίως) και ασφαλιστικές εισφορές (υπολογίζονται στα 6 δισ. ετησίως)».

Σχόλια