Ειδήσεις

Φορτίο - μαμούθ λαθραίων τσιγάρων στη νότια Κρήτη (videos)

Μια εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση μεταφοράς και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων... διέκοψε η επέμβαση των λιμενικών Αρχών στα νότια του νομού Ηρακλείου!

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή των Καλών Λιμένων, όπου ξεφόρτωνε ένα φορτηγό πλοίο ονόματι ZAHA με σημαία Σάο Φορτίο μαμούθ με λαθραία τσιγάρα και προορισμό την Κρήτη μετέφερε πλοίο το οποίο εγκλωβίστηκε ανοικτά των Καλών Λιμένων από δυνάμεις του λιμενικού. Σηματοδοτώντας μια γιγαντιαία επιχείρηση η οποία οδήγησε στη σύλληψη και ντόπιων συνεργών των λαθρεμπόρων που περίμεναν για να παραλάβουν το φορτίο. Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα κόβουν την ανάσα και προκαλούν έκπληξη για τις μεθόδους που έχουν επιστρατεύσει.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν ήδη στο Ηράκλειο και ανακρίνονται.

Η γιγαντιαία επιχείρηση των λιμενικών Αρχών και της Αστυνομίας μπλόκαρε τα ξημερώματα νότια της Κρήτης φορτίο "μαμούθ" με λαθραία τσιγάρα τα οποία είχαν αρχίσει να ξεφορτώνουν οι λαθρέμποροι. Ο συναγερμός σήμανε στη διάρκεια της νύχτας στο Λιμενικό που ενημερώθηκε για τον ύποπτο ρόλο του πλοίου ZAHBA υπό σημαία Σάο Τόμε, το οποίο είχε προσεγγίσει τα νότια παράλια του νησιού.

Απογειώθηκε ελικόπτερο το οποίο εντόπισε το λαθρεμπορικό στην περιοχή του Αγίου Παύλου, ενώ είχε αρχίσει να ξεφορτώνει το χρυσοφόρο φορτίο του με τη χρήση μάλιστα ηλεκτρικής κορδέλας, το οποίο και κατέγραψε πρωτοφανείς εικόνες από την επιχείρηση των λαθρεμπόρων.

Τα αμπάρια του πλοίου που οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη είναι γεμάτο με κούτες λαθραίων τσιγάρων, ενώ μόνο οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι έξι Ουκρανοί μέλη του πληρώματος, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός που μετέφερε με ΙΧ αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή "Κεφάλι", όπου γινόταν η εκφόρτωση, ενώ αναζητούνται και άλλοι

Δείτε τα βίντεο που κατέγραψε το neakriti.gr από την επιχείρηση στους Καλούς Λιμένες

      

      

      

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια