Ειδήσεις

Η Νίκη στο δρόμο της σωτηρίας

Με τα πολυπόθητα χαρτιά ανά χείρας, τα οποία ζητούσαν επί μέρες, καθώς ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχε η μικρή Νίκη να γίνει καλά, η 14χρονη ταξιδεύει από χθες για το Μίσιγκαν για να χειρουργηθεί στις 18 Μαρτίου. Οι ευχές όλων μας στο πλευρό της και απομένει πλέον να βγει γι' άλλη μια φορά νικήτρια και να χαμογελάσει ξανά, αφήνοντας πίσω τους εφιαλτικούς πόνους με τους οποίους ζει 24 ώρες το 24ωρο εδώ και τρία εφιαλτικά χρόνια.

Η 14χρονη Νίκη, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί πολλαπλές στενώσεις αρτηριών και αγγείων στην κοιλιακή χώρα, τα νεφρά, το έντερο και το ένα κάτω άκρο, βρέθηκε στη δίνη της γραφειοκρατίας του συστήματος, το οποίο όμως με παρεμβάσεις φορέων, αλλά και του ίδιου του υπουργού Υγείας, τελικά βοήθησε την οικογένεια της Νίκης, που σήμερα ταξιδεύει μέσω Παρισιού για Αμερική… έχοντας μαζί της το ενδιαφέρον και των ομογενών στην Αμερική που τους περιμένουν για να τους παρέχουν ό,τι χρειαστούν.

Το θέμα της 14χρονης Νίκης προκάλεσε ξέσπασμα ανθρωπιάς από φορείς, σωματεία, υπηρεσίες υγείας και το ίδιο το υπουργείο, με στόχο να βρεθεί λύση, ενώ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δημιουργήθηκε και λογαριασμός ενίσχυσης της οικογένειας, που αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα για ένα τέτοιο ταξίδι, από το οποίο όμως κρεμόταν η ζωή του παιδιού τους.

Όπως εξήγησε η μητέρα της Νίκης, η έκρηξη ανθρωπιάς μέσα και από το λογαριασμό που φτιάχτηκε για να στηριχθεί η οικογένεια ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια, που ακόμη και με χίλια, όπως είπε, ευχαριστώ δεν μπορεί να εκφράσει.

Η κατάσταση της 14χρονης Νίκης κρίθηκε από τους γιατρούς σε Ελλάδα και Αγγλία κάτι περισσότερο από σοβαρή και, όπως με δάκρυα στα μάτια έχει πει η 38χρονη μητέρα της, «το παιδί μου τραβάει μεγάλο "Γολγοθά" με τρομερούς πόνους. Έχει κουραστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια και αρχίζει τώρα να μην έχει άλλες αντοχές πια».

Η οικογένεια της 14χρονης, με τον άνεργο πατέρα και την εποχικά εργαζόμενη μητέρα, κρεμόταν στην κυριολεξία από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που έπρεπε να συνεδριάσει για να καθορίσει το ποσοστό κάλυψης των εξόδων, που ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες ευρώ, από το ασφαλιστικό ταμείο. Σημειώνεται ότι δεν είχε σταθεί αρκετή η διαβεβαίωση 6 καθηγητών του ΠΑΓΝΗ ότι η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο της Ευρώπης, αλλά μόνο στην Αμερική.

Συγκινητική ανταπόκριση… Όλοι στο πλευρό του κοριτσιού

«Θεωρώ πως αυτό που ήταν να γίνει εδώ γι' αυτό το παιδί έγινε. Το θέμα του παιδιού απασχολεί και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας προσωπικά. Και θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση», είχε πει η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Άννα Τριχοπούλου.

«Δε μας ενδιαφέρει αν θα βγει απόφαση από κάποιον υπουργό για το παιδί ή από μια επιτροπή. Θέλουμε άμεση μεταφορά και του παιδιού και των γονέων, ώστε να χειρουργηθεί και να γίνει καλά», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

«Στέλνουμε μήνυμα για τη σωτηρία αυτού του παιδιού προς πάσα κατεύθυνση. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά ώστε η μικρή Νίκη να είναι κοντά μας υγιής», είχε τονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός τραπέζης για όποιον θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά ώστε να μπορέσει η μικρή Νίκη να μεταφερθεί στην Αμερική και να εγχειρηθεί είναι 30000255282-9 (Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα).

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια