Ειδήσεις

"Οι Έλληνες θα πρέπει να πουν ναι ή όχι στο ευρώ"

Η έξοδος της χώρας από το ευρώ, η στάση της κυβέρνησης της Γερμανίας και των λοιπών Ευρωπαίων, τα παιγνίδια και οι παγίδες, τα ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια από όλες τις πλευρές και οι διαφορετικές φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης του νομικού Πέτρου Μηλιαράκη στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Ο έγκριτος νομικός και μέλος του νομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ επί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ξεκαθάρισε ότι για το Grexit δεν υπάρχει νομιμοποίηση καθώς δεν έχει την έγκριση του λαού αρχικά και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δε θα αφορά μόνο στην Ελλάδα. Ωστόσο, είπε, αν φτάσουμε σε πλήρες αδιέξοδο, θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο συντεταγμένης εξόδου από την ευρωζώνη και όχι αρχικά από την Ε.Ε.

«Μαζί με τον Κώστα Λαπαβίτσα», πρόσθεσε, «έχουμε συνεργασία για οικονομική και νομική επεξεργασία μίας τέτοιας θέσης που δεν είναι θέση της κυβέρνησης αλλά πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές».

Εξήγησε τους νομικούς όρους με τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αυτό με βάση τις απειλές και το στενό μαρκάρισμα των δανειστών και είπε ενδεικτικά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται περαιτέρω.

Σχόλια