default-image

"Άνω-κάτω" η Λότζια μετά τις αποκαλύψεις με τα λουκέτα

"Άνω-κάτω" η Λότζια μετά τις αποκαλύψεις με τα λουκέτα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις "φωτιά" της "Ν.Κ." γύρω από την υπόθεση των λουκέτων που όμως δεν μπήκαν σε αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο διότι… χάθηκαν τα επίμαχα έγγραφα, άγνωστο πως και γιατί, με τη δημοτική Αρχή να επιβεβαιώνει πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Με δηλώσεις του στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι «ουδέποτε έφτασαν στον δήμο οι υπόλοιπες δώδεκα έως δεκατρείς αποφάσεις που αφορούσαν το κλείσιμο καφετεριών», όπως τον πληροφόρησαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα καταστήματα κ. Μανόλης Χαιρέτης.

«Όλες οι αποφάσεις που θα φτάσουν στο δήμο από το Υγειονομικό για κλείσιμο καφετεριών θα εκτελεστούν. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι μπορούμε να κλείνουμε ένα κατάστημα και να μην κλείνουμε το όμορό του, για παραβατική συμπεριφορά. Ήδη, έχει ζητηθεί από το δήμο να σταλούν ξανά οι επίμαχες αποφάσεις από το υγειονομικό. Θα εκτελεστούν όλες», τόνισε ο κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας, απέστειλε τους "καυτούς" φακέλους επιχειρήσεων που οδεύουν προς σφράγιση στη Λότζια. Τέσσερις μήνες μετά, αποκαλύπτεται ότι κάποιες από τις αποφάσεις χάθηκαν κάπου στο δρόμο.

Συνέπεια, κάποιες από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις να είναι κλειστές και κάποιες άλλες που βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, να λειτουργούν κανονικά, ενώ όλες βρίσκονται στον ίδιο καυτό φάκελο.

Ποιοι όμως έχουν την ευθύνη για τις ανεκτέλεστες αποφάσεις;

Σε αυτό το ερώτημα, ο κλάδος ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους.

Με φόντο τις αποκαλύψεις της "Ν.Κ." η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου κ. Μαρία Χαλβατζή-Αντωνακάκη, δήλωσε τα παρακάτω:

«Περιμένουμε να δούμε τι θέση θα πάρει ο δήμος Ηρακλείου σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις και κυρίως ποιοι είναι οι "ένοχοι" που έχασαν τα δημόσια έγγραφα. Πιστεύω ότι είναι εύκολο να αποδειχθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Υπάρχουν πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να μπουν στο "μικροσκόπιο" των ελέγχων προκειμένου να διαλευκανθεί το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο μας. Κάποιοι συνάδελφοι θεωρούν ότι ορισμένοι έχουν την εύνοια των αρμόδιων υπηρεσιών. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να εκλείψει. Στη συνέχεια θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κλάδου. Όπως γνωρίζετε, αρκετοί ιδιοκτήτες καφετεριών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δεκάδες οικονομικές υποχρεώσεις, την ώρα που ορισμένοι… "συνάδελφοι" για προσωπικό τους όφελος λειτουργούν σε βάρος των υπολοίπων, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Μας ενδιαφέρει η νομιμότητα».

Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη Λότζια, καθώς αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη-Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News