default-image

Ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κρήτη
Ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που φοβόταν όλοι, συνέβη. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, το παιδί που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την καθημερινή τραγωδία που βίωνε στη Σχολή του, δεν είναι πια μαζί μας. Το πτώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί στα Γιάννενα, κοντά στην Σχολή που είχε γίνει ο τόπος του μαρτυρίου του.

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα σε προχωρημένη σήψη, που αναγνωρίστηκε από τον θείο του ότι είναι ο εξαφανισμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, εντοπίστηκε γύρω στις 7:20 το πρωί κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή και στη λίμνη Παμβώτιδα.

Το πτώμα εντόπισε ένα ζευγάρι μόνιμων κατοίκων της περιοχής, την ώρα που έκαναν βόλτα στη λίμνη.

Το "Πρώτο Θέμα" επικοινώνησε με τον θείο του Γιώργο, ο οποίος έχει σπεύσει εκεί στο σημείο η είδηση επιβεβαιώθηκε δυστυχώς. «Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός», ήταν τα λόγια του κ. Γιώργου Βιδιαδάκη, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο Κρητικός άντρας, όπως λέει, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη πριν λίγη ώρα και ενώ βρισκόταν από χθες στα Ιωάννινα προκειμένου να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενώ περίμενε κάτι από τις έρευνες.

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δυστυχώς στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα ενημερωνόταν για μία τόσο φρικτή εξέλιξη. Το πτώμα του Βαγγέλη βρέθηκε κοντά σε ρυάκι δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων, όχι πολλά μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη είχε φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα του bullying, με την υπόθεση να είχε και πολιτικό "χρώμα"...

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου βρέθηκε ο 20χρονος, κατέφθασε ειδικό κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής από την Θεσσαλονίκη και ερεύνησε το χώρο, μαζί με τον ιατροδικαστή, ούτως ώστε να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις.

Τα ειδικά κλιμάκια των αξιωματικών αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή τουλάχιστον για δύο ημέρες προκειμένου να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αντικειμένων, δειγμάτων αίματος και DNA και εντυπωμάτων παπουτσιών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις».

Ο άτυχος 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που μετέβη στην περιοχή μαζί με τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας έκαναν μία πρώτη αυτοψία του χώρου, αλλά και του πτώματος.

Το μεσημέρι, το πτώμα του νεαρού απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μία ανατριχιαστική πτυχή της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι πως το σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφερε τραύματα, πιθανότατα από άγρια ζώα...

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων εξετάζει όλα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τις συνθήκες του θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο ερευνώνται όλες οι πιθανότητες.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή, ασφαλώς, αναμένονται και οι κρίσιμες απαντήσεις στο ερώτημα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία...

Μόλις έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η σορός του, συγκεντρώθηκε και κόσμος στην περιοχή, καθώς όλοι αγωνιούσαν για το νεαρό που είχε γίνει άφαντος, στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αριστερόχειρας ο 20χρονος φοιτητής

Το βράδυ της Κυριακής, στοιχεία που μεταδόθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και από πηγές που παρακολουθούν την έρευνα από κοντά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υπόθεση αυτοκτονίας και όχι εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τις οποίες το κρατικό κανάλι επικαλέστηκε αστυνομικές πηγές, στη σορό του άτυχου 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, βρέθηκε ένα σημάδι που παραπέμπει σε τομή με μαχαίρι εσωτερικά στο δεξιό καρπό.

Σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων Γιακουμάκης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αρχικά με την είδηση της εξαφάνισής του και κατόπιν με αυτή του θανάτου του, ήταν αριστερόχειρας.

Την είδηση φέρεται να επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, πάντως, έπειτα από τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, λένε ότι τα αποτελέσματα δε θα πρέπει να αναμένονται άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να είπε ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα, που περιμένει να επιβεβαιωθούν με τις εργαστηριακές εξετάσεις τη Δευτέρα, μετά τις 12 το μεσημέρι. Τότε θα κρίνει και αν θα γίνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα, δε, με αστυνομικές πηγές, οι φωτογραφίες του μαχαιριού που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Βαγγέλη εστάλησαν στους γονείς του, οι οποίοι απάντησαν ότι ο 20χρονος φοιτητής είχε ένα παρόμοιο μαχαίρι, αλλά δεν μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια του 20χρονου, η σορός ενδέχεται να φτάσει στη γενέτειρα του, στους Αρμένους, την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ η κηδεία φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λίγες ημέρες, λόγω των διαδικασιών που προβλέπονται...

Βουβός θρήνος και οργή επικρατεί και στο χωριό καταγωγής του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η Αγγελική Νικολούλη, που από την πρώτη στιγμή έχει προσπαθήσει να βρει τον Βαγγέλη, απευθύνει μέσα από το neakriti.gr το δικό της μήνυμα στην οικογένεια.

Συγκλονίζει στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο θείος του Β. Γιακουμάκης

Συντετριμμένος ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιδιαδάκης, βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να παραχωρήσει στην "ΚΡΗΤΗ TV" και το portal neakriti.gr, μία μικρή συνέντευξη για το δράμα που βιώνει όλες αυτές τις ημέρες η οικογένεια με αποκορύφωμα το χαμό του παιδιού της.

Ο Γιώργος Βιδιαδάκης, ο άνθρωπος που εδώ και ένα μήνα έγινε η σκιά των ερευνών στα Ιωάννινα και μαζί με την οικογένεια του Βαγγέλη, δε σταμάτησαν λεπτό να αγωνιούν και να προσπαθούν να μάθουν κάτι για το παιδί τους, δηλώνει συγκλονισμένος, τονίζοντας ότι η απώλεια του Βαγγέλη είναι αυτή τη στιγμή η απόλυτη τραγωδία για την ήδη βασανισμένη οικογένεια.

«Ευχαριστούμε τους Κρητικούς, ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη, αλλά παρά τη μεγάλη αυτή έκρηξη συμπαράστασης, ο πόνος για την οικογένεια είναι ανείπωτος», λέει χαρακτηριστικά ο θείος του Βαγγέλη.

Όσον αφορά τις έρευνες τονίζει ότι «υπάρχουν κάποια δεδομένα, που όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι αυτές που θα τα κρίνουν. Ελπίζω ο Βαγγέλης να είναι καλά εκεί που πάει», τονίζει ο θείος του Βαγγέλη.  

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_kcdod6rw/

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το θάνατο του Βαγγέλη

Τη Δευτέρα το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης «υπάρχουν κάποια ευρήματα», ωστόσο περιμένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου «να είμαστε σε θέση», όπως είπε «να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να δώσει απάντηση αν ο θάνατός του προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τρομπούκης: "Είχαμε περάσει από το σημείο αλλά δεν βρήκαμε τίποτα"

«Θέλησε να εξαφανιστεί, πιστεύω ότι είναι αυτοκτονία, μου είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι δίπλα του, πραγματικά λυπάμαι πολύ». Αυτά είναι τα λόγια του πρώην αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων κ. Τρομπούκη, ο οποίος πριν λίγο καιρό και πριν αποστρατευθεί ήταν επικεφαλής των ερευνών που γίνονταν στην περιοχή περιμετρικά και εντός της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων για τον εντοπισμό ιχνών του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο ίδιος όπως είχε πει μιλώντας πριν μέρες στο protothema.gr όλα τα στοιχεία του έδειχναν ότι ο Βαγγέλης είχε επιλέξει να εξαφανιστεί. Όπως λέει στο protothema.gr o εντοπισμός του νεαρού ήταν αδύνατο να γίνει με ανθρώπινο μάτι διότι το σημείο που εντοπίστηκε ήταν δύσβατο: «Δεν ήταν εύκολο να το δει μάτι άνθρωπου, θα μπορούσε να έχει μόνο εντοπιστεί από τα εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία όμως μάλλον δεν είναι και τόσο εκπαιδευμένα για τέτοιους είδους έρευνες. Έχω να απευθύνω ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: "γιατί ο Βαγγέλης δεν απευθύνθηκε εκεί πού έπρεπε". Σε κάποιον δικό του άνθρωπο, αφού είχε σημαντικά προβλήματα. Ναι, η αστυνομία έπρεπε να τον είχε βρει. Μαζί μας ήταν και η ΕΜΑΚ και ειδικά τμήματα. Δεν τα καταφέραμε. Είχα διατάξει προσωπικά να πάρουν πόντο-πόντο το ρέμα, δεν βρήκαμε τίποτα. Ούτε τα εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν καταφέρει κάτι να εντοπίσουν. Τα σκυλιά της αστυνομίας αποδείχτηκε ότι ήταν ακατάλληλα τελικά, δεν εντόπισαν τίποτα απολύτως, στο σημείο αυτό δεν μπορούσε ανθρώπινο μάτι να εντοπίσει το Βαγγέλη», λέει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News