Ειδήσεις

Υψηλή δημοτικότητα για Τσίπρα - διαπραγμάτευση

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αλλά και της πρσοπάθειας διαπραγμάτευσης, ενώ αντίθετα σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται αυτή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτά είναι τα ευρήματα της έρευνας  βαρόμετρο της Public Issue για το Μάρτιο, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή».

«Μοιρασμένη» είναι η κοινή γνώμη για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ενώ πτώση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έναντι ενός 36% που έχουν αντίθετη άποψη. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, το 51% πιστεύει πως η Ελλάδα δε βγήκε ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, ενώ το 23% θεωρεί ότι βγήκε χαμένη και το 20% το αντίθετο.

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 50% δηλώνει ικανοποίηση και το 48% δυσαρέσκεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 63%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 13%.

Από την άλλη, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη παρουσιάζει πτώση. Το 59% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών πολύ ή αρκετά, έναντι του 75% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το Φεβρουάριο, ενώ το 40% να τον εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου (από 24%).

Σε υψηλό ποσοστό είναι η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος 51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική έχουν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική - 77% αρνητική).

Σχόλια