default-image

Έμειναν στο 0-0 ΠΑΟΚ και Αστέρας στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Έμειναν στο 0-0 ΠΑΟΚ και Αστέρας στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 0-0 έμειναν ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης στην Τούμπα, ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία των σημερινών αναμετρήσεων της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δεν αποδίδει την εικόνα του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης το 0-0 στην «παγωμένη» και άδεια Τούμπα. Οι δύο ομάδες-κυρίως οι γηπεδούχοι-προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να πετύχουν και το πολυπόθητο γκολ, αλλά λίγο η αστοχία των παικτών τους (με πιο αξιοσημείωτη την περίπτωση του Μακ που βρέθηκε τέσσερις φορές σε θέση βολής), λίγο οι αποκρούσεις του Θεοδωρόπουλου και του Ιτάνζ και μία απόφαση του Τριτσώνη να κλείσει τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Σαλίγγίδη από τον Παντελιάδη στο 58΄  οδήγησε το ματς στα… κουλουράκια.

Ο βαθμός είναι σαφώς κέρδος για τους φιλοξενούμενους που έμειναν σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ (στους τρεις βαθμούς η διαφορά τους), ενώ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη μπορεί να κρατήσει6 την αμυντική βελτίωση μία εβδομάδα μετά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε στη Λεωφόρο. Σίγουρα, όμως, απέχει από το σύνολο που έκανε προέλαση στην αρχή της περιόδου.

Πέρασαν 10 λεπτά στην Τούμπα μέχρι να δούμε την πρώτη φάση του αγώνα. Ο Νομπόα έβγαλε τον Μακ μόνο του απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, ωστόσο, ο Σλοβάκος άργησε να εκτελέσει και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τον ΠΑΟΚ. Στο 12', όμως, ο "Δικέφαλος" έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Μιγκέλ Βίτορ.

Ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πορτογάλος αμυντικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.Στο 16' ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε ακόμη μία φορά σε θέση βολής, αυτήν την φορά σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Λούι έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η επόμενη φάση του αγώνα ήταν κι αυτή για τον ΠΑΟΚ. Στο 30' ο Στέφανος Αθανασιάδης αγωνιζόμενος στα άκρα της επίθεσης, έβγαλε σέντρα στην περιοχή, ο Ρικάρντο Κόστα δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο οποίος για ακόμη μία φορά δεν εκτέλεσε γρήγορα, "έσπασε" την μπάλα στον Ρατς, ο Ρουμάνος σέντραρε, αλλά ο Σκόνδρας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση ενός κάκιστου πρώτου μέρους και για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν είχαν ρυθμό και όρεξη να κάνουν πράγματα. Πέντε τελικές είχαμε στο 45λεπτο με μόλις μία να βρίσκει στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και έφτασε να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ στο 46' Ο Γιαννιώτας έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Καμερουνέζος ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα και την έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ (ο οποίος άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2 στις αρχές του ημιχρόνου) ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι τότε και πάλι με τον Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος στο 47' πήρε την μπάλα από τον Αθανασιάδη, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα απέκρουσε κρατώντας το 0-0. Στη συνέχεια, ο Περέιρα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο Θεοδωρόπουλος να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 58' ήρθε η πρώτη δύσκολη φάση στο ματς για τον Σταύρο Τριτσώνη, ο οποίος... τα θαλάσσωσε. Δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Παντελιάδη μέσα στην περιοχή του Αστέρα προκαλώντας τις εντονότατες διαμαρτυρίες του αρχηγού της Εθνικής ομάδας.

Η είσοδος του Σαλπιγγίδη ανανέωσε τον ΠΑΟΚ μιας και ο Περέιρα δεν ήταν σε καλή μέρα. Ο "Σάλπι" πέρα από την φάση του πέναλτι που δεν του δόθηκε, πρωταγωνίστησε και στη χαμένη ευκαιρία του Αθανασιάδη στο 62', του οποίου η κεφαλιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα.

Στο 75' και πάλι ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε... στο προσκήνιο. Ο Μακ σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο "Σάλπι", αν και αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα, αφού δεν τοποθετήθηκε σωστά πίσω από την μπάλα.

Στο 78' οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτή που απείλησαν στην κόντρα. Η μπάλα έφτασε στον Λούι, εκείνος δεν σούταρε με τη μία, έχασε χρόνο, και το σουτ που τελικά έκανε σε δεύτερο χρόνο πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ.

Στο 79' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν εντελώς. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Κάτσε αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε προσπάθειά του να σταματήσει αντεπίθεση του Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό ήταν και το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός στο ματς, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Μακ, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Νομπόα, Περέιρα (56' Σαλπιγγίδης), Μακ (80' Τζιόλης), Αθανασιάδης.

Αστέρα Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (90'+2' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News