Ειδήσεις

Λασίθι: Άκουσε τα προβλήματα στο χώρο της υγείας ο Α. Ξανθός

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε σήμερα Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να συζητήσει με στελέχη της ΔΥΠΕ και των τοπικών νοσοκομείων καθώς και τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής τα προβλήματα του χώρου υγείας που αντιμετωπίζει το Λασίθι, με κυριότερο όλων την υπολειτουργία των νοσοκομείων του νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Γιώργο Μανουσάκη, ο υπουργός κατά τη συνάντηση διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να γίνει ευκολότερη η διαδικασία πρόσληψης επικουρικών γιατρών και προσωπικού, ενώ μίλησε και για το γενικότερο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσει καίρια προβλήματα του κλάδου της υγείας.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός ο χρόνος εργασίας των επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού θα παραταθεί ως το τέλος του χρόνου με τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο, δίνοντας μια ανάσα στα νοσοκομεία. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο των επικουρικών στο Λασίθι δεν ξεπερνά τους 3 γιατρούς, ενώ και το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό αριθμεί στα 4 άτομα.

Στη συζήτηση, στην οποία το "παρών" έδωσε και ο περιφερειάρχης, από το δήμαρχο της περιοχής τέθηκε και το θέμα του Κέντρου Υγείας Οροπεδίου που μένει χωρίς ασθενοφόρο τις απογευματινές ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια