default-image

Καμμένος: "Ο Σόιμπλε παραιτήθηκε από ηγέτης του CDU λόγω διαφθοράς"

Ελλάδα
Καμμένος: "Ο Σόιμπλε παραιτήθηκε από ηγέτης του CDU λόγω διαφθοράς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ιταλία και η Ισπανία και κατόπιν, σε ένα βαθμό, η Γερμανία, εκφράζει σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στην ίδια συνέντευξη με τίτλο "Οι Γερμανοί ανακατεύονται σε πράγματα που δεν τους αφορούν" και υπέρτιτλο "Ο δεξιός λαϊκιστής Πάνος Καμμένος", ο Έλληνας υπουργός εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε χρειάστηκε να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματός του (CDU, 2000), επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά τη διαφθορά, είναι σαν το ταγκό, χορεύεται από δύο!», αναφέρει χαρακτηριστικά επικαλούμενος την υπόθεση Siemens και το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος προστατεύεται από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Ο κ. Σόιμπλε κάνει ψυχολογικό πόλεμο στην Ελλάδα», τονίζει ακόμη ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε διαφθορά, αλλά η Γερμανία είναι σιωπηλή. Αν η Ελλάδα ζητήσει ένα όνομα ή ζητήσει στήριξη δεν υπάρχει καμία βοήθεια», προσθέτει ο υπουργός.

Εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, προειδοποιεί επίσης ο Πάνος Καμμένος. «Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση εντός της ευρωζώνης, αλλά η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να πληρώσουν», τονίζει.

Ο κ. Καμμένος δηλώνει επίσης ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Για το θέμα των μεταναστών αναφέρει ότι η καγκελάριος Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να τηλεφωνήσουν στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και να του ζητήσουν να τηρήσει τις υποχρεώσεις του για να αποτρέψει την είσοδό τους στην Ελλάδα.

«Μας έχουν αφήσει μόνους με μια βόμβα... Πώς μπορεί μια χώρα σε κρίση να αντεπεξέλθει με 1,5 εκατ. μετανάστες;», διερωτάται.

Ο υπουργός Άμυνας σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News