default-image

Σκληρές κόντρες για τα προβλήματα σε Σίσι-Βραχάσι-Μίλατο

Σκληρές κόντρες για τα προβλήματα σε Σίσι-Βραχάσι-Μίλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φουντώνει η διαμάχη ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κ. Γιώργο Φθενάκη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό αλλά και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοκκίνη, με αφορμή τα δεκάδες προβλήματα καθημερινότητας τα οποία τέθηκαν επί τάπητος πρόσφατα σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάσι, όπου επικράτησαν στιγμές έντασης παρουσία του κ. Αντώνη Ζερβού.

Τόσο ο κ. Φθενάκης όσο και πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την κακή κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και για ζητήματα καθαριότητας, τα οποία είναι αισθητά λόγω της μη συχνής παρουσίας οδοκαθαριστών στις τουριστικές περιοχές, μια ανάσα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Με φόντο τα σκουπίδια, τις λακκούβες και το… βομβαρδισμένο τοπίο σε μαγαζιά που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, θα υποδεχτούμε τους τουρίστες στο Σίσι», δήλωσε ο κ. Γιώργος Φθενάκης, ο οποίος παράλληλα άφησε αιχμές εναντίον του αντιδημάρχου κ. Κώστα Κοκκίνη, υποστηρίζοντας ότι «τον παρακάμπτει και ότι δεν υπάρχει συνεργασία αλλά και ενημέρωση για εργασίες που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή».

«Ο κ. Κοκκίνης αποδυναμώνει με τη στάση του το ρόλο των τοπικών συμβουλίων τα οποία αποτελούν… διακοσμητικό στοιχείο, κάτι που δε θα επιτρέψουμε ως τοπική κοινωνία. Ας σκύψει επιτέλους στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας. Η υπομονή των συμπολιτών μου εξαντλείται, όπως και η περίοδος χάριτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς του αρμόδιου αντιδημάρχου. «Ο κ. Φθενάκης είναι απών εδώ και έξι μήνες αλλά και μη συνεργάσιμος. Αδιαφορεί για την περιοχή του. Όταν ζήτησα από τον κ. Φθενάκη να μου προτείνει για καθαρισμό αγροτικό οδικό δίκτυο, ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου, ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος και με παρέπεμψε σε έναν εργαζόμενο του Δήμου. Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Φθενάκη για το πώς συνεργάζεται!

Αρκετοί πολίτες απευθύνονται σε μένα αλλά και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους για την επίλυση προβλημάτων. Μετά από αιτήματα πολιτών, ο Δήμος παρενέβη στο κλάδεμα ευκαλύπτων, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια είχαν φτάσει σε μεγάλα ύψη και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τους περαστικούς», δήλωσε ο κ. Κώστας Κοκκίνης.

Εντωμεταξύ, ο Δήμος Αγίου Νικολάου δε διαθέτει ούτε ένα τσουβάλι τσιμέντου για να αποκαταστήσει τις λακκούβες στις τουριστικές περιοχές, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αφήνει αιχμές εναντίον της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, η οποία όπως είπε δεν "έτρεξε" το σχετικό διαγωνισμό.

«Προχωρούμε σε διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών συντήρησης για το 2014. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Οι παρεμβάσεις με μπετόν στον παραλιακό δρόμο της Μιλάτου υλοποιήθηκαν μέσα από προσφορές ιδιωτών!».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη παρουσία μια φορά τη βδομάδα οδοκαθαριστών στην τουριστική περιοχή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σηκώνει τα χέρια ψηλά, αποδίδοντας το όλο πρόβλημα στην έλλειψη προσωπικού.

«Έληξαν οι 8μηνες συμβάσεις εργαζομένων. Ελπίζω να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη προγράμματος με πεντάμηνες συμβάσεις.

Αυτή τη στιγμή, οδοκαθαρισμός σε Νεάπολη, Σίσι, Μίλατο και Βραχάσι γίνεται από 4 εργάτες καθαριότητας, μια φορά τη βδομάδα. Τα χέρια μας είναι δεμένα», τόνισε ο κ. Κοκκίνης.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν οι κάδοι απορριμμάτων, ο κ. Κοκκίνης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι σύντομα θα υλοποιήσουν μελέτη για την αγορά νέων κάδων με καπάκια.

«Υπάρχουν αρκετοί σπασμένοι κάδοι ενώ στους περισσότερους δεν υπάρχουν καπάκια. Δυστυχώς, στην αποθήκη του Δήμου δεν υπήρχε κανένα καπάκι, ούτε καινούργιος κάδος», σημείωσε ο ίδιος.

Στη λαϊκή συνέλευση δρομολογήθηκαν λύσεις για το ζήτημα του γηπέδου αλλά και το ζήτημα της χωροθέτησης νέου δημοτικού σχολείου, του οποίου όμως η κατασκευή προϋποθέτει την εξασφάλιση κονδυλίων, έργο για το οποίο ο κ. Κοκκίνης δε βλέπει "φως" σε ορίζοντα πενταετίας.

Διαμάχη και για το ΚΕΠ

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας και της δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου έχουν και συνέχεια με φόντο τη λειτουργία του ΚΕΠ στο Σίσι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού είναι η κοινή λειτουργία των γραφείων της Κοινότητας Βραχασίου με το ΚΕΠ, την ώρα που μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βραχασίου αλλά και φορείς τονίζουν την ανάγκη της αυτόνομης λειτουργίας των δύο υπηρεσιών.

Ο κ. Φθενάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι θα σταθούν εμπόδιο στο παραπάνω ενδεχόμενο και ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση από την τοπική κοινωνία, ώστε να μη μεταφερθεί το ΚΕΠ από το Σίσι στο Βραχάσι, όπως και να μην αποδυναμωθεί σε στελεχιακό δυναμικό.

«Στο πρόσφατο παρελθόν, κάποια άτομα έκαναν μεγάλο αγώνα για να στελεχώσουν και να εξοπλίσουν το ΚΕΠ στο Σίσι. Σήμερα, η δημοτική Αρχή στοχεύει να μεταφέρει το ΚΕΠ στα γραφεία της Κοινότητας, όπου η μια και μοναδική υπάλληλος που διεκπεραιώνει υποθέσεις πολιτών θα κληθεί να αναλάβει και καθήκοντα του ΚΕΠ, καθώς ο υπάλληλος του Κέντρου θα μετακινηθεί σε άλλη δημοτική υπηρεσία.

Επιπλέον, η υπάλληλος στα γραφεία της Κοινότητας καλείται να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα που αφορούν το Ληξιαρχείο, καθώς η αρμόδια υπάλληλος υπέβαλε αίτηση παραίτησης.

Συνέπεια, πολίτες να ταλαιπωρούνται, και με τη γραφειοκρατία να αυξάνεται αντί να μειώνεται.

Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος, το… νέο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, αποψιλώνοντας υπηρεσίες από διαμερίσματα, στο πλαίσιο της… ισόρροπης ανάπτυξης, όταν σχεδιάζει το κλείσιμο του ΚΕΠ στο Σίσι και τη δημιουργία ΚΕΠ σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Ο δήμαρχος επικαλείται την έλλειψη προσωπικού, σε έναν δήμο που διαθέτει συνολικά 180 υπαλλήλους ενώ το Βραχάσι μία υπάλληλο! Δε θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο κ. Φθενάκης.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου επισημαίνει ότι θα πρέπει η περιοχή του Βραχασίου, η οποία όπως είπε έχει μείνει εδώ και 20-25 χρόνια πίσω στην ανάπτυξη, να αρχίσει να εντάσσεται στο ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News