default-image

Βραβείο για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι στα Tourism Awards

Κρήτη
Βραβείο για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι στα Tourism Awards

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στα Tourism Awards 2015, που διοργανώθηκαν την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure.

Στην τελετή απονομής στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 600 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς τουρισμού της χώρας μας, βραβεύθηκαν οι κορυφαίες πρακτικές του χώρου για το 2014.

To 100ο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι πήρε το Silver Award στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου».

Στο φάκελο υποψηφιότητας που κατατέθηκε αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία για την επετειακή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που το 2014 κατάφερε να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Εκτός τους ευρωπαίους, την πόλη επισκέφτηκαν τουρίστες από την Ασία αλλά και από την Αμερική. Οι τουριστικοί Πράκτορες σε συνεργασία με τους Ξενοδόχους του Ρεθύμνου, δημιούργησαν ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που θέλησαν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Με βάση τα στοιχεία των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών πρακτόρων του Ρεθύμνου, στο Καρναβάλι του 2014 οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 100%. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες ηλικίας 18-35 ετών. Το 80% των επισκεπτών ήρθαν από άλλα μέρη της Κρήτης - κυρίως Ηράκλειο και Χανιά - και το 20% από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Καλαμάτα, Ικαρία, Σάμο, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Σύρο και Μυτιλήνη, από την Κύπρο καθώς και από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 70% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία έγινε τηλεφωνικά, ενώ το υπόλοιπο 30% μέσω internet. Το 100ο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είχε ξεχωριστή θέση στις ιστοσελίδες visitgreece.gr & fecc.com με πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό. Έλαβε τεράστια δημοσιότητα στα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και στα ξένα.

Απέσπασε πάνω από 500 δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, ανταποκρίσεις σε ραδιόφωνα, κ.ά. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνούσε η χώρα μας, η διοργάνωση του 2014 ξεπέρασε σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 100.000. Η επετειακή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2014, πραγματοποιήθηκε  με την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη δεκαεξαμελή κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς, experts του τουρισμού και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης και του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού παρέλαβε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πρασίνου και Προβολής κ.ά. Πέπη Μπιρλιράκη - Μαμαλάκη, από την γενική διευθύντρια του ΕΟΤ κ. Αγγελική Βαρελά. Την αντιδήμαρχο συνόδευσε στην τελετή εκ μέρους των καρναβαλικών ομάδων ο κ. Γρηγόρης Νικολάου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής 2014.

Η κ. Μπιρλιράκη σε δήλωση της τόνισε: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και ευτυχείς που ο στόχος των τελευταίων ετών έγινε κατανοητός και επιβραβεύτηκε σαν αποτέλεσμα από τους πλέον ειδικούς στον τομέα του τουρισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η προσπάθεια μας να αξιοποιήσουμε ένα πολιτιστικό θεσμό προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και μάλιστα στον τομέα του τουρισμού επιβραβεύεται σήμερα και μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας μέχρι σήμερα και συνετέλεσαν σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς και αυτούς που συνετέλεσαν για την επιβράβευση του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News