Ειδήσεις

Έκλεισε ο δρόμος Ζαρός-Γέργερη λόγω κατολισθήσεων

Κατολισθήσεις και υποχώρηση του οδοστρώματος κατέστησαν αδιάβατο το δρόμο Ζαρού-Γέργερης, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα!

Το ζήτημα διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί και άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης έδωσε εντολή να μεταβούν συνεργεία με τα κατάλληλα μηχανήματα στην περιοχή της Νυβρίτου, όπου σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις και η υποχώρηση του οδοστρώματος.

Αποστολή τους ήταν να αποκαταστήσουν προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να γίνει δυνατό να ανοίξει ο δρόμος, έως ότου γίνει η οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.

Ωστόσο στην περιοχή ενέσκηψε μπόρα και εξαιτίας αυτού τα συνεργεία ήταν αδύνατο να επέμβουν. Έτσι ο δρόμος έκλεισε προσωρινά και η κυκλοφορία γίνεται πλέον μέσω παρακαμπτηρίων και αγροτικών δρόμων, προκειμένου να κινηθούν τα οχήματα.

Σχετική είναι η ανακοίνωση της Περιφέρειας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κλειστός θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 ο επαρχιακός δρόμος από Γέργερη προς Νύβριτο σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Γέργερη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί -σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης- με κατεύθυνση από Νύβριτο προς Ηράκλειο να χρησιμοποιούν το δρόμο Νύβριτο-Μάκρες-Μορόνι, ενώ οι οδηγοί που κατευθύνονται από Ηράκλειο προς Ζαρό να χρησιμοποιούν το δρόμο Αγ. Βαρβάρα-Καπαριανά.

Επίσης οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει σημαντικές ζημιές λόγω των φετινών έντονων βροχοπτώσεων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με ασφάλεια».

(Φωτογραφία αρχείου)

Χαμηλή νέφωση στην Αγία Βαρβάρα

Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα ορατότητας αντιμετωπίζουν τα οχήματα που προσπαθούν να κινηθούν στο δρόμο από την Αγία Βαρβάρα στη Μεσαρά, καθώς, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, η χαμηλή νέφωση έχει προκαλέσει ζητήματα ορατότητας. Τα οχήματα κινούνται σημειωτόν και με ανοιχτά τα φώτα ομίχλης.

Σχόλια