Ειδήσεις

Έργα υποδομών και άρδευσης θέμα σύσκεψης στο Δ. Βιάννου

Η έγκριση σειράς αναπτυξιακών έργων στο δήμο Βιάννου (έργα υποδομών και άρδευσης), ήταν το κύριο θέμα σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη Παναγιώτη, με τη συμμετοχή του δημάρχου Βιάννου και των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, και Κώστα Δαμαβολίτη.

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του φράγματος των Αμιρών Αγίου Βασιλείου καθώς  και του Καλαμίου, σημαντικών έργων πνοής για την τοπική κοινωνία.

Ο υφυπουργός υπήρξε θετικός ως προς την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων, τα οποία θεωρεί σημαντικά για την τοπική οικονομία και ζήτησε να  πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, συμμετέχοντος και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός και να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος για τα έργα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βιάννου αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος Βιάννου στα μέτρα 321 και 322 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος 2007 έως 2013 και ζήτησε την αξιολόγηση και την ένταξή τους, αφού οι συγκεκριμένες μελέτες είναι ώριμες και αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδη να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση και έγκριση προτάσεων που ανάφερε ο Δήμαρχος, αλλά και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχει ο Δήμος Βιάννου μέσα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχόλια