Ειδήσεις

"Χρυσός" και "ασημένιος" ο ΟΛΗ στα Tourism Awards 2015

Το "χρυσό" (Gold) βραβείο στην ενότητα "Ανακύκλωση/Διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων" της κατηγορίας "Sustainability & Operations", καθώς και το "ασημένιο" (Silver) στην ενότητα "Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου", της κατηγορίας "Strategy & Innovation", απέσπασε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στα πλαίσια του διαγωνισμού Tourism Awards 2015 τα οποία διοργανώνονται από την Boussias Communications και το περιοδικό Hotel & Restaurant, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Travel & Hospitality, την ανάδειξη και επιβράβευση των πιο καινοτόμων πρακτικών και πρωτοβουλιών από επιχειρήσεις και φορείς του ελληνικού Τουρισμού.

Είναι η δεύτερη συναπτή χρονιά που διακρίνεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. για τη στρατηγική του επένδυση στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, για τις καινοτόμες υπηρεσίες του στην εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, αλλά και την περιβαλλοντική του συνείδηση.

Στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρευρέθηκαν περισσότερα από 600 και πλέον στελέχη επιχειρήσεων του Τουρισμού, καθώς και στελέχη από όλους τους τουριστικούς φορείς (ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ κ.ά.) της χώρας μας, και βραβεύτηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας.

Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Ιωάννη Μπρα, ο οποίος συνεχίζοντας τη σημαντική αυτή προσπάθεια της διοίκησης βρίσκεται αυτές τις μέρες στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας "Seatrade Cruise Shipping Miami 2015", παρευρέθηκε και παράλαβε τα βραβεία ο κ. Κωνσταντίνος Στραταντωνάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Η. Α.Ε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στραταντωνάκης τόνισε ότι «ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αντιλαμβάνεται το ρόλο όχι απλά σε μια επιχείρηση παροχής λιμενικών υπηρεσιών, αλλά σαν ενός φορέα-πρεσβευτή του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η προσπάθειά μας είναι διαρκής προκειμένου η πρώτη και τελευταία εντύπωση των επισκεπτών του νησιού μας να είναι θετική και ευχάριστη. Η σημερινή βράβευση ανήκει στο προσωπικό του ΟΛΗ, τους συνεργάτες του και τη διοίκησή του, ως επιστέγασμα της προσπάθειάς τους».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας επισήμανε στο μήνυμά του ότι «το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα σημαντικό λιμάνι τόσο για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας και παρά την οικονομική κρίση συνεχίζουμε, από το 2010, πολλές μικρές, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις, που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση, αλλά κυρίως εμπλουτίζουν την εμπειρία των επισκεπτών μας, κάνοντάς την πιο βιωματική. Αυτή η εμβάθυνση της τουριστικής εμπειρίας είναι το "κλειδί" που μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω απογείωση του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και του συμβατικού τουριστικού προϊόντος, στην Κρήτη και την Ελλάδα. Το λιμάνι του Ηρακλείου θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να παίρνει πρωτοβουλίες για βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωση υπηρεσιών και συνεργατικό πνεύμα με όλους τους φορείς του τουρισμού και της λιμενικής βιομηχανίας».

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έχει επιδείξει αξιοσημείωτη στρατηγική ανάπτυξης στον κλάδο της κρουαζιέρας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του λιμένα, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες απώτερο στόχο έχουν να συνεισφέρουν σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τελικά την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Βασικό συστατικό και επιδίωξη, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, στα πλαίσια των παραπάνω ενεργειών και των προσπαθειών της για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην πόλη και στον τόπο μας, αποτελεί «η στρατηγική συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών και τουριστικών φορέων της πόλης και του νομού μας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη στρατηγική εξωστρέφειας της διοίκησης του Οργανισμού με τη συνεχή παρουσία του σε όλα τα διεθνή γεγονότα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, αποτελούν στοχευμένες ενέργειες προς την υλοποίηση αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού. Ενός σχεδίου που επιπλέον επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα, αλλά και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα και την κοινωνία το σύνολο της έκτασής του», όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΟΛΗ.

Στα πλαίσια αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου, ο ΟΛΗ έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα και στην ισορροπημένη ανάπτυξη, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Έτσι, έχουν αναληφθεί μια σειρά από δράσεις και ακολουθούνται συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες αποσκοπούν τόσο στη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του λιμένα όσο και στην ευαισθητοποίηση των χρηστών και των επισκεπτών του σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, σκοπός της είναι «να συνεχίσει με αποφασιστικότητα την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 με πολύ απτά αποτελέσματα, να συνεχίσει να χτίζει πάνω στη θετική αυτή εξέλιξη και να της δώσει μια βιώσιμη προοπτική, στοχεύοντας να γίνει το Ηράκλειο, για τα επόμενα χρόνια, σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, να γίνει εγγυητής στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών στον Τουρισμό, στην εφαρμογή τεχνολογιών και πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η δραστηριότητα του ΟΛΗ έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της παροχής "απλών" λιμενικών υπηρεσιών. Μαζί με τα δύο αυτά βραβεία, στον ΟΛΗ Α.Ε. έχουν απονεμηθεί εννέα βραβεία από το 2011 σε εθνικό και διεθνή επίπεδο. Οι ιδέες και οι πρακτικές του Οργανισμού αποτελούν πλέον πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις του κλάδου και "εργαλείο" για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για άλλες επιχειρήσεις της λιμενικής και τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου».

Σχόλια