Ειδήσεις

"Στην Ελλάδα φορτώνουν τα προβλήματά τους σε άλλους"

«Είναι λάθος των Ελλήνων να κατηγορούν τη Γερμανία για τα προβλήματά τους», αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως «δημοφιλές θύμα».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται (σε παράγοντες) εκτός Ελλάδας (…). Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

«Οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια», σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πει ότι η Γερμανία είναι εταίρος και σύμμαχός τους, και αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ επίσης, οπότε ας συνεργαστούμε ήρεμα» υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα εάν τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές... Η Ευρώπη παραμένει έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους» τόνισε από την πλευρά του την Πέμπτη από τη Βιέννη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχόλια