default-image

Υπό κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Κρήτη
Υπό κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου στα Χανιά, καθώς και στο Ρέθυμνο προχώρησε από το πρωί της Παρασκευής ομάδα ατόμων που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'. Οι καταληψίες εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους σε κρατούμενους φυλακών της χώρας που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο και των δύο γραφείων, όπου αναγράφεται «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας».

Σε ανακοίνωση τους μάλιστα, μεταξύ άλλων, τονίζουν:

«Το κράτος της καταστολής έχει συνέχεια, το ίδιο και οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών. Από τις 2 Μάρτη ξεκίνησαν απεργία πείνας αγωνιστές, πολιτικοί κρατούμενοι του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, όπως επίσης και οι πολιτικοί κρατούμενοι Κουφοντίνας, Μαζιώτης, Γουρνάς, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η Αγγελική Σπυροπούλου. Από τις 10 Μάρτη σε απεργία πείνας προέβησαν και οι κομμουνιστές Τούρκοι φυλακισμένοι. Όλοι οι παραπάνω θέτοντας το σώμα τους ως ανάχωμα διεκδικούν την κατάργηση των τρομονόμων 187 και 187α, του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ', της βίαιης λήψης DNA και την οριοθέτησή της, τη μη ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων καθώς και την απελευθέρωση του πολυτραυματία αντάρτη πόλης Σ. Ξηρού, ο οποίος παρόλο το 98% ποσοστό αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά επί 13 χρόνια.

Σήμερα, λοιπόν, η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ επικυρώνει τη συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των οργανωμένων αντιστάσεων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Οι κυβερνήσεις ακολουθούν το πλαίσιο κατά της ριζοσπαστικοποίησης, όπου εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής Πέδρο Αγκραμούντ, το οποίο εξισώνει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής βίας που στρέφεται κατά της κοινωνικής αδικίας, με την τρομοκρατία».

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά κ. Ανδρέας Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων πως «η κατάληψη είναι πολιτικά ανυπόστατη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί πως θα καταργήσει της φυλακές τύπου Γ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους διάφορους κουκουλονόμους».

Σημείωσε πάντως πως η κατάληψη γίνεται ειρηνικά και τόνισε πως οι καταληψίες σέβονται απολύτως το χώρο.

Για την πορεία της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση περίπου στις 5 το απόγευμα.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News