default-image

Συναντήσεις Τσίπρα με Σούλτς και Γιούνκερ

Οικονομία
Συναντήσεις Τσίπρα με Σούλτς και Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι στη συνομιλία του με τον Μάρτιν Σουλτς συζητήθηκε η ουσία των ελληνικών προβλημάτων τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

 «Συζητήσαμε δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Όταν έχουμε 50% ανεργία των νέων δεν μπορείς να μιλάς για το μέλλον της Ελλάδας», ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε πως πρώτιστη ανάγκη είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου σχεδίου όσον αφορά την ανάπτυξη.

 «Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτών των ιδεών προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αντιπαραθέσεις που τυχόν έχουν δημιουργηθεί, πρέπει να επιλυθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση γιατί αυτό είναι προς το κοινό μας όφελος. δεν υπάρχει μόνο ελληνικό πρόβλημα που να μην έχει αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Στο τέλος θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις με έναν δημιουργικό τρόπο ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και μετά και η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση».

Από την μεριά του ο Μάρτιν Σουλτς συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει με κατάλληλο τρόπο τις εντάσεις και τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί.

«Υπάρχουν εντάσεις στην Ευρωζώνη ανάμεσα σε κάποιες χώρες. Σαφέστατα έχουν υπάρξει διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Εγώ έχω πάντα δίνω τη συμβουλή στον κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτές τις εντάσεις. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι παρερμηνείες μπορούν να ξεπεραστούν», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς.

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

«Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις κοινές δηλώσεις που έγιναν πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν και απέρριψε το ενδεχόμενο αποτυχίας. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βούλησή του και την αισιοδοξία του για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνοντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι η Κομισιόν θέλει πάντα να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι κεντρικός παίκτης στη διαπραγμάτευση.

Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο αποτυχίας και κάλεσε όλους τους ευρωπαίους να συνεργαστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News