default-image

Παναρίτη: Οι δανειστές μας ζήτησαν να μην πληρώσουμε μισθούς

Οικονομία
Παναρίτη: Οι δανειστές μας ζήτησαν να μην πληρώσουμε μισθούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προτροπή να μην καταβληθούν για 1-2 μήνες μισθοί φέρεται να προχώρησαν εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας και θεσμών.

Σύμφωνα με την σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, κυρία Ελενα Παναρίτη που συμμετείχε στις συσκέψεις των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας προχώρησαν σε αυτή την προτροπή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας του Δημοσίου.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.

«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες», σημείωσε η κυρία Παναρίτη απαντώντας  σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσαν την αναφορά αυτή στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες και σημείωναν πώς η αντίδραση του υπουργού, κ. Γ. Βαρουφάκη, ήταν άμεση. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Βαρουφάκης είπε πώς «είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News