default-image

Έδειξαν… κόκκινη κάρτα στη βία και στο σχολικό εκφοβισμό

Κρήτη
Έδειξαν… κόκκινη κάρτα στη βία και στο σχολικό εκφοβισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Σύρου και του 7ου ΓΕΛ Ηρακλείου που συμμετείχαν χθες Πέμπτη 12 Μαρτίου στο σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου για την πρόκρισή τους στον τελικό Final Four της Λακωνίας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου παρουσία του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Διονυσίου Μεσσάρη, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστου Μιχαλόπουλου και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστου Καφτηράνη, καθώς και πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών της Σύρου.

Το αθλητικό γεγονός υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τη συμβολή της Ομάδας Φυσικής Αγωγής (Ο.Φ.Α.) Κυκλάδων. Την εποπτεία του αγώνα είχε ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κουγιουμτζίδης Κωνσταντίνος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης που χορήγησε στους μαθητές αθλητικό ρουχισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, «η δημιουργία ευκαιριών για τη συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές και βιωματικές δραστηριότητες που ενισχύουν την ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξή τους και τους δίνουν ευκαιρίες ομαδικής συμμετοχής και άμιλλας αποτελεί σημαντικό σκοπό του σχολείου.

Την κατεύθυνση ενισχύει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου μέσα από μια σειρά δράσεων για το "Σχολείο που προλαμβάνει και δημιουργεί".

Για το λόγο αυτό το ποδοσφαιρικό παιχνίδι πλαισιώθηκε με δράσεις ξεχωριστού χαρακτήρα, που το ανέδειξαν σε γόνιμο γήπεδο έκφρασης κατά της βίας, όπως αυτή εκδηλώνεται εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας τόσο στο χώρο του Αθλητισμού όσο και στο χώρο του σχολείου, οι μαθητές φόρεσαν αθλητικές μπλούζες με τα μηνύματα "GOAL στη βία" και "ΟΧΙ στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ - ΝΑΙ στα ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ" ενώ κατά την έναρξη του αγώνα μοιράστηκαν συμβολικά κόκκινες κάρτες ως ένδειξη άρνησης προς κάθε βίαιη συμπεριφορά.  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί το Δήμο Σύρου για την ευγενική χορηγία του αθλητικού ρουχισμού και την Επιτροπή Αθλητισμού Ερμούπολης για τη διάθεση του γηπέδου της Άνω Σύρου, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων για την αποστολή διαιτητών, καθώς επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" για τη διάθεση ιατρού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο χώρος του αθλητισμού προσφέρει πολλές δυνατότητες υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων, που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αλλαγή νοοτροπίας με την προώθηση της συνεργασίας, της ομαδικής εργασίας και της ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News