default-image

"Μετακομίσεις" προ των πυλών για δύο λαϊκές στο Ηράκλειο

Κρήτη
"Μετακομίσεις" προ των πυλών για δύο λαϊκές στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν και πάλι στο μέτωπο των λαϊκών αγορών του Ηρακλείου, αφού ο Δήμος ετοιμάζει ριζικές αλλαγές. Προ των πυλών βρίσκονται οι "μετακομίσεις" δύο λαϊκών και συγκεκριμένα της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη Ν. Αλικαρνασσό και της λαϊκής της Τετάρτης στη Μ. Αλεξάνδρου.

Οι προωθούμενες αλλαγές τίθενται τώρα σε δημόσια διαβούλευση, μετά το πέρας της οποίας θα έρθουν προς απόφαση αρχικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η μια προτεινόμενη μετακόμιση που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αφορά στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης. Η λαϊκή προτείνεται να φύγει από την οδό Μ. Αλεξάνδρου που φιλοξενείται σήμερα και να "σπάσει" σε 4 σημεία:

1. Στην οδό Αντωνίου Καστρινάκη, από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου ως τη συμβολή της με την οδό Αδαμάκη.

2. Στην οδό Παρασκευοπούλου, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ιωνίας έως τη συμβολή της με την οδό Ιερολοχιτών.

3. Περιφερειακά του πάρκου Μουτάφη.

4. Στην οδό Κυθήρων, από τη συμβολή της με την οδό Ιωνίας έως και το πάρκο Μουτάφη.

Μετά τη δημόσια διαβούλευση, η Επιτροπή θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Εδώ αναμένεται, πάντως, να υπάρξουν παρεμβάσεις και ενστάσεις ειδικά σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία της λαϊκής στην οδό Αντωνίου Καστρινάκη. Προ διετίας, θυμίζουμε, όταν είχε επιχειρηθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή μεταφορά της λαϊκής στην αρχή της Καστρινάκη και της Απολλωνίου Ροδίου, είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις. Είναι ενδεικτικό μάλιστα πως είχαν συγκεντρωθεί 250 υπογραφές διαμαρτυρίας!

Από την Ηροδότου στις φυλακές

Η δεύτερη "μετακόμιση" λαϊκής που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφορά στη λαϊκή της Τρίτης στη Ν. Αλικαρνασσό. Εδώ προτείνεται η μεταφορά της αγοράς από την οδό Ηροδότου στην οδό Μικράς Ασίας, μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

Η μεταφορά όμως προτείνεται να είναι περιορισμένης διάρκειας και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, με τη δημοτική ενότητα Ν. Αλικαρνασσού να καλείται στο μεσοδιάστημα αυτό των 7 μηνών να προτείνει νέες θέσεις εγκατάστασης.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News