default-image

Το Twitter ενάντια στην ύβρη

Επιστήμη
Το Twitter ενάντια στην ύβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσφατα το Twitter εισήγαγε κάποιους κανόνες οι οποίοι κάνουν ευκολότερη την αναφορά των λεγόμενων «θρασύδειλων», οι οποίοι κάνουν επιθέσεις μέσω του πληκτρολογίου σε άλλους χρήστες.

Το Twitter συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση, αυτή τη φορά προσπαθώντας να βελτιώσει τους τρόπους αντιμετώπισης του "revenge porn", ή «πορνό εκδίκησης», όπως μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά. 

Το revenge porn αφορά κυρίως φωτογραφίες ή video που ποστάρουν στα κοινωνικά δίκτυα [πληγωμένοι] εραστές προκειμένου να εκδικηθούν το πρώην έτερον ήμισυ.

Για να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις, το Twitter ανανεώνει τους κανόνες για τη χρήση του στην παράγραφο που αφορά το τι είναι Προσωπικά Στοιχεία [Private Information], αλλά και στον ορισμό του τι θεωρείται υβριστική συμπεριφορά.

Παραθέτουμε διαδοχικά παρακάτω τα αντίστοιχα αναθεωρημένα αποσπάσματα. Με έντονα γράμματα θα δείτε τους νέους κανόνες.

Προσωπικά στοιχεία: "Δεν επιτρέπεται να δημοσιεύεις ή να αναρτάς προσωπικά ή εμπιστευτικά στοιχεία τρίτων, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης/ταυτότητας, χωρίς τη ρητή εξουσιοδότηση και άδειά τους. 

Δεν επιτρέπεται να αναρτάς προσωπικές φωτογραφίες ή βίντεο που ελήφθησαν ή διανέμονται χωρίς τη συγκατάθεση του εικονιζόμενου προσώπου."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News