Ειδήσεις

Στην Εισαγγελία συνεχίστηκε το σίριαλ με τις κατεδαφίσεις

Στο γραφείο της εισαγγελέως συνεχίστηκε το σίριαλ με τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στην οδό Νεάρχου στη Χερσόνησο. Η ανακοπή χθες των εργασιών ήταν μόνο προσωρινή, καθώς, όπως διευκρινίστηκε, ο ορισμός της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου δεν αναστέλλει κατεδαφίσεις στεγάστρων και εξεδρών.

«Δημιούργησαν υπέρτατα προβλήματα για την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης σε μια πολύ κρίσιμη τουριστική περίοδο που έρχεται μπροστά μας», δηλώνει, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης.

«Τώρα το Μάρτιο εμείς καθαρίζουμε τα μαγαζιά μας να ανοίξουμε και αυτοί ρίχνουν εξέδρες;», αναφέρει από την πλευρά του καταστηματάρχης της περιοχής.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου επανήλθε χθες το πρωί στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ηρακλείου, με το επιχείρημα αφενός ότι η χρονική συγκυρία είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις, αφετέρου ότι ο Δήμος δεν έχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα αισθητικής και λειτουργικής αποκατάστασης του χώρου.

«Σε καμία περίπτωση σαν Δήμος Χερσονήσου δεν μπορούμε να ρισκάρουμε η δημόσια υποδομή του παραλιακού δρόμου και η υποδομή της αποχέτευσης που είναι κάτω από αυτόν να κινδυνεύσει κατά τη διάρκεια μιας τουριστικής περιόδου», αναφέρει ο κ. Μαστοράκης.

«Έτσι θα το αφήσω να τα βλέπουν οι τουρίστες. Να βλέπουν τα χάλια μας. Να βλέπουν την αλητεία που γίνεται», φωνάζει την ίδια ώρα άλλος καταστηματάρχης της περιοχής.

Η εισαγγελέας όμως εμμένει στην τήρηση της νομιμότητας χωρίς παρεκκλίσεις, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση της επιχείρησης εκκαθάρισης του παραλιακού μετώπου.

«Τώρα βρήκαν να το κάνουν; Αν μπορούν να το κάνουν τον Οκτώβριο, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Κανένα μαγαζί δεν έχει αντίρρηση», αναφέρει άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος της περιοχής.

Χθες τα συνεργεία απομάκρυναν μπάζα, ενώ η προθεσμία που έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες των εξεδρών να απομακρύνουν ό,τι τους είναι χρήσιμο εκπνέει.

«Εμείς έχουμε σε κάθε εξέδρα να δουλεύουν πάνω από 15 άτομα. Πάνε στην ανεργία αυτά τα άτομα; Τι θα γίνουν τα άτομα αυτά; Πείτε μου. Θα τους διώξουμε; Μετά από 30 χρόνια βάζουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας;», διερωτάται άλλος καταστηματάρχης.

«Υπάρχει ένα πρανές που θα δημιουργηθεί, κατακόρυφο, της τάξεως των δύο έως τεσσάρων μέτρων σε διάφορα σημεία και θα δημιουργηθεί μεγάλη επικινδυνότητα τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς που θα χρησιμοποιούν αυτό το δρόμο», αναφέρει ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης.

Σχόλια