Ειδήσεις

"Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα"

Επίθεση εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αυστριακό ομόλογό του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος με την Ελλάδα, αλλά δεν τον βοηθάει. «Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι αυτά οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, όμως αυτό δε βοηθάει», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δοκιμάσαμε έναν κάποιο εκνευρισμό όσο βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δε θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι' αυτό (...) Είναι πιο εύκολο για χώρες με προβλήματα να λένε στους λαούς τους ότι αυτά οφείλονται στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες, όμως αυτό δε βοηθάει».

Μάλιστα ο Αυστριακός ομόλογός του, που ήταν επίσης ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, εκτίμησε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να έχεις κοινό νόμισμα, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη, να ακολουθείς τους κανόνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια