default-image

Νέα μέτρα για την πάταξη της διαδικτυακής τρομοκρατίας

Επιστήμη
Νέα μέτρα για την πάταξη της διαδικτυακής τρομοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύσταση μιας πανευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής μονάδας προσανατολίζονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί, η οποία θα είναι μέρος της υπηρεσίας επιβολής του νόμου, καθώς και της Europol, και θα επιδιώξει την διαδικτυακή άρση του περιεχομένου που σχετίζεται με τους τζιχαντιστές.

Οι φορείς χάραξης της πολιτικής της ΕΕ θέλουν να συγκεντρώσουν τους πόρους των κρατών μελών για την αντιμετώπιση του ογκώδους αυτού διατιθέμενου διαδικτυακού υλικού.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ήταν ο λόγος που το ζήτημα προωθήθηκε στην αντζέντα της ΕΕ, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

«Το διαδίκτυο επηρεάζει σημαντικά την τρομοκρατία. Εξετάζοντας το θέμα θέτει μια σειρά από διαφορετικές προκλήσεις," αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο.

«Ο τεράστιος όγκος του περιεχομένου στο Διαδίκτυο που προωθεί την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό απαιτεί συγκέντρωση των πόρων και μια στενή συνεργασία με τη βιομηχανία του διαδικτύου."

Η πρόταση των ευρωπαίων αξιωματούχων ασφαλείας αφορά την επέκταση ενός εργαλείου της Europol που χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει πληροφορίες σε ισλαμιστικές εξτρεμιστικές ιστοσελίδες ολόκληρης της ηπείρου.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News