default-image

Ενισχύεται με Γουίλμπεκιν η ΑΕΚ

Μπάσκετ
Ενισχύεται με Γουίλμπεκιν η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται ενόψει της συνέχειας της Α1 του μπάσκετ η ΑΕΚ καθώς φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ Σκότι Γουίλμπεκιν.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΚΑΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Σκότι Γουίλμπεκιν.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Αμερικανό γκαρντ (1,88μ.), που αγωνιζόταν στην Αυστραλία και αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και-εφόσον όλα πάνε καλά και περάσει τα ιατρικά τεστ-τις υπογραφές, με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν.

Ο Γουίλμπεκιν είναι γέννημα-θρέμμα της Φλόριντα και φοίτησε στο πανεπιστήμιο της περιοχής (που έχει βγάλει μεταξύ άλλων και τον Νικ Καλάθη) έχοντας 13,1 πόντους, 3,6 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα σε 33,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στην τελευταία του σεζόν, όταν η ομάδα του έφτασε στο Final Four και ο ίδιος επελέγη στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του NCAA.

Δεν κατάφερε να επιλεγεί από κάποια ομάδα στο ντραφτ και στη συνέχεια συμμετείχε σε προπονήσεις των Γκρίζλις και των Σίξερς, δίχως όμως αν κερδίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ακολούθως υπέγραψε στους Κερνς Τάιπανς, με τους οποίους έφτασε στους τελικούς του πρωταθλήματος Αυστραλίας χάνοντας όμως τον τίτλο. Σε 32 ματς στην Αυστραλία είχε 15,2 πόντους, 4,2 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 31,4 λεπτά κατά μέσο όρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News