Ειδήσεις

Ένοχος για το θάνατο της νεαρής Βρετανίδας στα Μάλια

Μετά από μία άκρως αναλυτική εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, ωστόσο μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά πέντε χρόνια και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Η υπόθεση του θανάτου νεαρής Βρετανίδας που έχασε τη ζωή της το 2010 στα Μάλια από θλάση παγκρέατος εκδικαζόταν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο σύντροφος της νεκρής κοπέλας από τη Βρετανία που κατηγορείται πως της προκάλεσε τη θανατηφόρα σωματική βλάβη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, για περίπου 5 ημέρες η κοπέλα που έφυγε από τη ζωή αντιμετώπιζε πρόβλημα, με την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται σταδιακά και όταν πια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο κατέληξε στις 17 Μαΐου του 2010.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι ο φίλος της δεν τη χτύπησε ποτέ αλλά ότι η ίδια έπεσε και χτύπησε άσχημα όταν έβγαινε από μπαρ, αφού παραπάτησε. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, με την έφεση όμως να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με τις καταθέσεις της μητέρας του θύματος, του ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων που διέμενε στα Μάλια το ζευγάρι, αλλά και της φαρμακοποιού που είχε πάει η κοπέλα αρχικά μετά τον τραυματισμό της.

Η δίκη διεκόπη για σήμερα και συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, ανάμεσά τους και ιατροδικαστών.

Σχόλια