Ειδήσεις

Έκκληση για βοήθεια ενός μαχητή της ζωής

Η οικογένεια Καρτσακλή δίνει μια μεγάλη "μάχη ζωής". Ο Δημήτρης Καρτσακλής είναι 42 ετών, πατέρας 3 παιδιών, αγιογράφος στο επάγγελμα, αλλά αυτή τη φορά δοκιμάζεται πολύ άσχημα από τη μοίρα!

Από τον περασμένο Αύγουστο διαγνώστηκε ότι πάσχει από λευχαιμία. Μια διάγνωση που γκρέμισε προς στιγμήν σαν χάρτινο πύργο τα όνειρα τα δικά του και της οικογένειάς του, που, νιώθοντας ότι έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της στο Θεό, παρακαλώντας για ένα θαύμα καθώς η υγεία του αγιογράφου κρέμεται από μια κλωστή.

Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι αιμοπετάλια και αίμα για να καταφέρει να ξεπεράσει την πιο άσχημη και επώδυνη περιπέτειά του! Η έκκληση μάλιστα της συζύγου του στο facebook δεν άφησε ασυγκίνητους τους Κρητικούς, που τα τελευταία 24ωρα σπεύδουν στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τον Δημήτρη με δεκάδες φιάλες αίματος από συγγενείς, φίλους, γνωστούς αλλά κυρίως άγνωστους πολίτες, που δείχνουν εμπράκτως την ευαισθησία τους στο δράμα που βιώνει η οικογένεια.

Πάντως, τα χαμόγελα είναι δύσκολο να σχηματιστούν, έστω και δειλά, στα πρόσωπα των συγγενών, καθώς τις τελευταίες ώρες ο άνθρωπός τους εμφανίζει πυρετό.

Ελπίζουν σε μεταμόσχευση

Τραγικό της υπόθεσης και, σύμφωνα πάντα με τους οικείους του, το γεγονός ότι, ενώ είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπείες από το καλοκαίρι και μετά, με την κατάστασή του μάλιστα να δείχνει ότι θα καταφέρει να βγει νικητής, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η νόσος υποτροπίασε, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει βρεθεί και μόσχευμα και, όπως υποστηρίζουν οι οικείοι του, αυτό που περιμένουν τόσο οι ίδιοι αλλά περισσότερο οι γιατροί είναι να βελτιωθεί η κλινική του εικόνα και αυτό θα φανεί από μια εξέταση που έχει γίνει, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σε λίγες μέρες. Σε περίπτωση που η εξέταση βγει καλή, τότε ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τη μεταμόσχευση.

Δύναμη ψυχής

Πάντως, ο ίδιος ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Ακόμη και νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ, συνεχίζει να ασχολείται, όσο αυτό είναι εφικτό, με την αγαπημένη του ασχολία και τις αγιογραφίες, αποδεικνύοντας ότι μπορεί σωματικά να δίνει πραγματική μάχη για τη ζωή του, αλλά η δύναμη ψυχής που διαθέτει και η θέλησή του να βγει νικητής είναι ακλόνητες, προσδοκώντας ότι η πίστη και η αγάπη του για τη ζωή θα τον βοηθήσουν!

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι στο facebook η έκκληση που απευθύνει σε όλους εμάς η σύζυγος του Δημήτρη, Άρια Παρασκάκη, καλώντας μας να δείξουμε ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει ανθρωπιά, αλλά κυρίως ότι γίνονται θαύματα...

Η έκκληση της Άριας

«Έκκληση για βοήθεια!!! Ο σύζυγός μου πάσχει από λευχαιμία και χρειαζόμαστε αίμα και περισσότερο αιμοπετάλια! Η οικογένειά μας δίνει, αλλά δεν αρκούν!

Όποιος θέλει να μας βοηθήσει μπορεί να έρθει στο ΠΑΓΝΗ εδώ στο Ηράκλειο, στην Αιματολογική στο υπόγειο, και να δώσει αίμα ή αιμοπετάλια για τον Δημήτρη Καρτσακλή!

Η διαδικασία για να δώσει κάποιος τα αιμοπετάλια είναι ίδια όπως και για το αίμα, απλά ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα!

Το ωράριο για να δώσει κάποιος αίμα ή αιμοπετάλια είναι από 8:00 έως 14:00! Πιστεύω στο Θεό αλλά και στους ανθρώπους... πιστεύω πως η ανθρωπιά δε χάθηκε...».

Ας αποδείξουμε ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει ανθρωπιά, αλλά κυρίως ότι γίνονται θαύματα, δίνοντας αίμα και αιμοπετάλια, προκειμένου σύντομα και πάλι ο Δημήτρης να γυρίσει υγιής στα τρία αγγελούδια του και τη σύζυγό του. Γιατί μαζί με τον Δημήτρη θα έχουμε βγει κι εμείς νικητές... της ζωής!!!

Βάλια Μπούη

Σχόλια