default-image

Τσαντάκηδες μέσα σε αυτοκίνητο στα παλιά ΚΑΤΕΕ

Κρήτη
Τσαντάκηδες μέσα σε αυτοκίνητο στα παλιά ΚΑΤΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί για την ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, μετά την επίθεση που δέχτηκε ανυποψίαστη γυναίκα στην περιοχή των παλαιών ΚΑΤΕΕ. Στόχος των δραστών ήταν, όπως αποδείχτηκε, η τσάντα της παθούσας, η οποία βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο της λαϊκής που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τσάντες και πορτοφόλια πολιτών που κινούνται στις λαϊκές αγορές γίνονται "καπνός" πολύ συχνά, καθώς τους χώρους αυτούς λυμαίνονται συστηματικά χρυσοδάκτυλοι. Το γεγονός που προβληματίζει όμως είναι πως οι δράστες που έβαλαν τη γυναίκα στο στόχαστρο επέβαιναν σε αυτοκίνητο, κίνηση που δε συνηθίζεται στις αρπαγές τσαντών μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου.

Ένα περίοικος που είδε από μακριά την προσπάθεια της γυναίκας να συγκρατήσει την τσάντα ενημέρωσε πολύ γρήγορα το κέντρο της Άμεσης Δράσης, δίνοντας μάλιστα και αρκετά στοιχεία τόσο για το μαύρο Opel Corsa στο οποίο επέβαιναν, όσο και για την περιγραφή των ίδιων των δραστών.

Για το λόγο αυτό στο σημείο προωθήθηκαν όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις, με οχήματα και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σαρώνουν την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη και τα γύρω στενά, χωρίς ωστόσο η προσπάθειά τους να καρποφορήσει άμεσα. Η τσάντα της άτυχης γυναίκας, η οποία δε φαίνεται να τραυματίστηκε, δεν περιείχε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην Ασφάλεια Ηρακλείου θεωρούνται αρκετά για να βοηθήσουν την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τον εντοπισμό των δραστών.

Η μέθοδος της αρπαγής τσαντών με Ι.Χ. είναι συνηθισμένη κυρίως στην τουριστική ζώνη της Χερσονήσου, με θύματα ανυποψίαστους τουρίστες.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News