default-image

Μαθητές του Έντεχνου Ωδείου καθήλωσαν το Μέγαρο Μουσικής!

Πολιτισμός
Μαθητές του Έντεχνου Ωδείου καθήλωσαν το Μέγαρο Μουσικής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ανεπανάληπτη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εννέα μαθητές και μαθήτριες του Έντεχνου Ωδείου Ηρακλείου που συμμετείχαν στη συναυλία που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τους Ευάγγελο Μουντούνη, Μάρω Ραζή, "String Demons" - "Οι Κιθαριστές" με τίτλο «200 κιθάρες παίζουν για τη "Μέριμνα"».

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα από τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί μέρες πριν τη συναυλία διατέθηκαν για τη "Μέριμνα", το μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι σε παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που έχουν βιώσει το θάνατο συγγενικού τους προσώπου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Έντεχνο Ωδείο η συμμετοχή μαθητών του σε μία τόσο σπουδαία βραδιά. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά αποκόμισαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, παίζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με καταξιωμένους κιθαρίστες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα καλύτερα εφόδια για τη μουσική τους παιδεία και η επιλογή του Ωδείου μας από ολόκληρη την Κρήτη αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειάς μας αυτής.

Το θέαμα ήταν μοναδικό, οι ήχοι εντυπωσιακοί και ο σκοπός ιερός. Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί μία αξέχαστη για όλους μας εμπειρία», τονίζει στη "Ν.Κ." η ιδιοκτήτρια του Έντεχνου Ωδείου κ. Μαρία Μωραϊτάκη και προσθέτει: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μπουντούνη για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν την υπέροχη βραδιά, καθώς και την καθηγήτρια των παιδιών κ. Ελευθερία Φραγκιαδάκη για την άρτια παρουσία των παιδιών μας στην εκδήλωση».

Υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Μπουντούνη, 200 κιθαριστές με σολίστ τη Μάρω Ραζή διασκεύασαν, με κύριο μουσικό όργανο την κιθάρα, μουσικές από κινηματογραφικά θέματα (Nino Rota, Maurice Jarre, Yann Tiersen), παραδοσιακή μουσική (Ελλάδα, Ισπανία, Μεξικό, Ιρλανδία), αλλά και Μάνο Χατζιδάκι.

«Θέλουμε να πάμε κόντρα στη μετριότητα που μας περιβάλλει και να διατρανώσουμε πως η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός είναι τα μόνα μέσα για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα. Πρόθεσή μας είναι να αποδείξουμε ότι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι και ειδικά η νεολαία αυτού του τόπου δημιουργεί!», τονίζει ο Ευάγγελος Μπουντούνης, που αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση της "Μέριμνας" μετά την επιτυχημένη συναυλία του 2012.

Το θέαμα ήταν μοναδικό και το αποτέλεσμα καθηλωτικό για το κοινό που πλημμύρισε το Μέγαρο Μουσικής!

Το κιθαριστικό σύνολο του Έντεχνου Ωδείου που έλαβε μέρος στην εκδήλωση αποτελούσαν οι μαθητές-τριες Ζαχαριουδάκη Γεωργία, Ζερβάκη Γιούλη, Μπαλτζάκης Γιώργος, Πολυχρονάκης Νίκος, Στάθογλου Γιώργος, Σφακιανάκη Νάσια, Τζαγκαράκης Νώντας, Τσαφαντάκης Βαγγέλης και Φαρσαράκη Νεφέλη. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Φραγκιαδάκη Ελευθερία.

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News