default-image

Στο Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών

Κρήτη
Στο Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με υποσχέσεις από  στελέχη  των υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι θα σκύψουν  στα σοβαρά  προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους Γόρτυνας, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων,  έφυγαν σήμερα οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχαν από το μεσημέρι και μετά  τόσο με τον  γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη  αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως ανακοίνωσε πάντως, αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ενώπιον και των τεσσάρων δημάρχων τις αμέσως επόμενες  ημέρες κλιμάκιο του υπουργείου με επικεφαλής τον ίδιο θα κατέβουν στο Ηράκλειο για να δουν ιδιοίς ομμασι τις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες θεομηνίες στους δήμους και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα δοθεί άμεσα εντολή για χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχει συνάντηση και με αρμόδιους φορείς του δήμου Μινώα Πεδιάδος για το αεροδρόμιο Καστελλίου με δεδομένο μάλιστα ότι αρχές Απριλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής προσφορών.   

Η ατζέντα των προβλημάτων περιελάμβανε μια σειρά θεσμικών ζητημάτων αλλά και προβλημάτων καθημερινότητας των συγκεκριμένων περιφερειακών δήμων όπως η αγροτική οδοποιία και οι καταστροφές που έχει υποστεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, η ανακατανομή των κριτηρίων των κεντρικών αυτοτελών πόρων, τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα, ο νόμο για τις προμήθειες και ανάθεσης έργων στους Δήμους, αλλά και η υπαγωγή των  τελευταίων στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των 100 δόσεων.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τους δημάρχους να τους καταθέσουν αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα τους δεσμευόμενος ότι θα έχουν άμεσες απαντήσεις γεγονός που ικανοποιήσει τους ταγούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενώ ο Νίκος Σχοιναράκης δεν παρέλειψε να κάνει αναλυτική αναφορά και στην μνημονιακό του δήμο εξαιτίας χρεών και μη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού ζητώντας για μία ακόμη φορά βοήθεια από το υπουργείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα που αναμένονται από 1η Απριλίου οπότε και δε θα υπάρχει ούτε ευρώ στα ταμεία του δήμου για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News