Ειδήσεις

Ενημερωτικό εργαστήρι για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Θεματικό εργαστήριο με αντικείμενο την "Εταιρική κοινωνική ευθύνη" και εισηγητή τον οικονομολόγο και διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας, Μιχάλη Ζάνο, θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στις 16 και τις 18 Μαρτίου αντίστοιχα.

Στο Ρέθυμνο (ώρα έναρξης 5 μ.μ.) θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης (Πορτάλιου 5-7), ενώ στο Ηράκλειο το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου (Αθηνάς 18), με ώρα έναρξης στις 5:30 μ.μ.

Διοργανωτής είναι το ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης στο πλαίσιο της εργοδοτικής συμβουλευτικής του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης και Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιείται από τις Αναπτυξιακές Συμπράξεις "Δίκτυο για την απασχόληση Δήμου Ρεθύμνου" και "ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ". Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εργοδότες και γενικότερα εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να απασχολήσουν ωφελούμενους του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, και για τα παρακάτω:

• Ορισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

• Ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στις επιχειρήσεις η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

• Παρουσίαση νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που οι επιχειρήσεις σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εφαρμόσουν.

• Πώς μια επιχείρηση θα πρέπει να προωθήσει τις δράσεις της σε σχέση με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προς όφελος της κερδοφορίας της.

• Καλά και κακά παραδείγματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

• Ποια διεθνή πρότυπα υπάρχουν που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το θεματικό εργαστήριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: kek.iraklio@gmail.com

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι εγγραφούν θα παραλάβουν σχετικό εγχειρίδιο.

Σχόλια