default-image

Απομακρύνονται οι παλιοί πυλώνες από την Αμμουδάρα

Κρήτη
Απομακρύνονται οι παλιοί πυλώνες από την Αμμουδάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, τα αρμόδια συνεργεία της ΔΕΗ ξεκίνησαν την απομάκρυνση των παλιών πυλώνων υψηλής τάσης από την Αμμουδάρα.

Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είχαν τοποθετηθεί πριν από 40 περίπου χρόνια στην περιοχή και μετέφεραν ρεύμα υψηλής τάσης από το σταθμό της Θερίσου. Ο συγκεκριμένος σταθμός καταργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, τα καλώδια απομακρύνθηκαν, αλλά οι πυλώνες παρέμεναν τοποθετημένοι στην Αμμουδάρα.

Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες απομάκρυνσης και των υπολοίπων πυλώνων, αρχικά από τα κεντρικά σημεία και έπειτα από τα πιο απομακρυσμένα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσοι ιδιοκτήτες γης είχαν στις περιουσίες τους αυτούς τους πυλώνες μπορούν να αγοράσουν ξανά από τη ΔΕΗ το τμήμα που τους είχε απαλλοτριώσει για την τοποθέτησή τους.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια μικρή, αλλά σημαντική παρέμβαση στην Αμμουδάρα ξεκίνησε να υλοποιείται, με γνώμονα πάντα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της τουριστικής αυτής περιοχής του δήμου μας. Καταβάλλουμε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτύξουμε περαιτέρω την Αμμουδάρα και, παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι προσπάθειές μας συνεχώς και εντείνονται.

Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι δημότες μας, που είχαν στις περιουσίες τους όλα αυτά τα χρόνια τους πυλώνες, μπορούν να αγοράσουν πίσω το τμήμα της γης τους που είχε απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη της ΔΕΗ κ. κ. Θαλασσινάκη και Πέλα για τη βοήθειά τους, όπως επίσης τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό και τα στελέχη του Δήμου μας, υπηρεσιακά και αιρετά, για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News