default-image

"Εθνική υπόθεση κι όχι μικροκομματική ιστορία οι οφειλές"

Κρήτη
"Εθνική υπόθεση κι όχι μικροκομματική ιστορία οι οφειλές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι Διστομίτες θα αποφασίσουν τον προσφορότερο τρόπο εκτέλεσης της ιστορικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για τις αποζημιώσεις των θυμάτων και των οικογενειών τους για τη "Σφαγή του Διστόμου" από τη στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης ενεργοποιήσει τη σχετική απόφαση, αλλά το μείζον δεν είναι αυτό…

Το μείζον είναι να κατανοήσουμε όλοι μας ότι πρόκειται για εθνική υπόθεση και όχι μικροκομματική ιστορία όλο το πλέγμα των γερμανικών οφειλών». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, η νομικός Χριστίνα Σταμούλη, εκπρόσωπος νομικά των οικογενειών του Διστόμου και κόρη του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος αγωνίστηκε πολιτικά και νομικά για την υπόθεση της "Σφαγής του Διστόμου".

Η κ. Σταμούλη σημείωσε με έμφαση ότι οι ελληνικές θέσεις για τις γερμανικές οφειλές δεν μπορεί να τεμαχίζονται πολιτικά-διπλωματικά μεταξύ κατοχικού δανείου, αποζημιώσεων θυμάτων και επανορθώσεων σε υποδομές και αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας.

«Το γεγονός ότι ακόμη και στο δεύτερο μνημόνιο υπάρχει έγγραφη αναφορά ότι τα χρέη των δανείων μας δε συμψηφίζονται με άλλες οφειλές προς την Ελλάδα από μόνο του αποτελεί απόδειξη πως ιδίως η Γερμανία φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί και πρέπει να ανοίξει θέμα για το απαιτητό των διεκδικήσεων μας», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Σταμούλη σημείωσε με έμφαση ότι όποιος «ταυτίζει» τις σημερινές διαπραγματεύσεις για το χρέος μας με τις γερμανικές οφειλές της Κατοχής παίζει το παιχνίδι της γερμανικής υπεκφυγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News