default-image

"Καμπάνα" 15 μηνών για το χαστούκι σε αστυνομικό

Κρήτη
"Καμπάνα" 15 μηνών για το χαστούκι σε αστυνομικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 15 μήνες ποινή φυλάκισης, με αναστολή επί τριετία, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου άνδρα που σήκωσε χέρι σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας σε μέσα σε γνωστό στέκι για καφέ του Ηρακλείου.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη σε βάρος του αστυνομικού δεν έδωσε το "παρών" αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισής του. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο ακροατήριο, το Νοέμβριο του 2010, στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαδραματίστηκε το περιστατικό, στο ίδιο τραπέζι κάθονταν δύο αστυνομικοί, όταν στο χώρο του καταστήματος μπήκε και ο εν λόγω κατηγορούμενος.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε, ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί μαζί με ένα φίλο του, με τον οποίο κάθισαν περίπου 10 μέτρα μακριά από αυτόν και τον άλλο αστυνομικό με τον οποίο κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος σηκώθηκε για να πάει τουαλέτα και όταν επέστεφε του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο κεφάλι, το λαιμό και στη συνέχεια έφυγε, αφότου όμως, όπως είπε, τον αποκάλεσε ρουφιάνο.

Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό που χτυπήθηκε, το περιστατικό συνέβη γιατί πριν χρόνια είχε καταθέσει σε δίκη που αφορούσε στο νεκρό αδελφό του κατηγορουμένου.

«Αυτός πιστεύω ότι ήταν ο λόγος, καθώς είχε ακουστεί στη δίκη τότε πως ήταν δυσαρεστημένος από αυτά που κατέθεσα».

Μετά τον ξυλοδαρμό του, ο αστυνομικός πήγε στο Βενιζέλειο για τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία εξετάστηκε από ιατροδικαστή, που του διέγνωσε τις απλές σωματικές βλάβες.

Για την υπόθεση κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και ο αστυνομικός με τον οποίο κάθονταν στο ίδιο τραπέζι ο παθών, και ο οποίος τον σήκωσε τότε και πήγαν μαζί στην τουαλέτα του μαγαζιού για να περιποιηθεί τα τραύματά του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, είπε στο χτυπημένο συνάδελφό του να ενημερώσει το 100 και να τον πάει στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Παράλληλα, όταν το περιστατικό έγινε γνωστό από πολίτη στην Αστυνομία, ο ίδιος ήταν υπόλογος στην υπηρεσία του.

Στη δίκη παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο οποίος ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να φοβούνται να καταθέσουν σε δίκες, ενώ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως ο παθών αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ενώ το δικαστήριο δεν εξετάζει και δε στέκεται στα όσα αναφέρθηκαν στην αποδεικτική διαδικασία για το αν ο παθών πήγαινε σε κατάστημα που διατηρεί ο κατηγορούμενος ή όχι. Συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος τέλεσε την απλή σωματική βλάβη με πρόθεση και, χαρακτηρίζοντας την επίθεση άνανδρη, πρότεινε την ενοχή του, όπως κατηγορείται.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο εντολέας του προκλήθηκε, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για διαφορά μεταξύ δύο ανθρώπων και δεν πρέπει να συνδεθεί με το προγενέστερο περιστατικό.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News