default-image

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση Γιακουμάκη

Κρήτη
Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλεγχο για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Παράλληλα, προχωρά και στην αναστολή της απόσπασής του στη Σχολή, ενώ προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλλίδης.

Ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα", μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων όλο το φάκελο της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε.

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό του Συμβούλιο στα Ιωάννινα και θα τεθεί επί τάπητος η λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε θα αξιολογηθούν περαιτέρω και σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται πως κανείς δε θέλει να αναλάβει τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", όλο το σαββατοκύριακο έγινε προσπάθεια να βρεθεί αντικαταστάτης του διευθυντή της Σχολής Κώστα Μάντζαρη, κανείς ωστόσο δεν ήθελε να καλύψει τη θέση αυτή.

Τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων καταλαμβάνει υπάλληλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αποσπάται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά, παρότι βολιδοσκοπήθηκαν αρκετοί υπάλληλοι και στελέχη, κανείς δε φάνηκε διατεθειμένος να την καλύψει.

Ο απερχόμενος διευθυντής Κ. Μάντζαρης, γεωπόνος-ζωοτέχνης, επιστρέφει στην οργανική του θέση, στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ιωαννίνων.

«Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και να λειτουργήσει η Σχολή. Έχουμε 110 παιδιά που πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Οφείλουμε άμεσα να ορίσουμε διευθυντή», είπαν στο "Έθνος" στελέχη του ΕΛΓΟ "Δήμητρα".

Εκείνο, ωστόσο, που προβληματίζει ιδιαίτερα έντονα τη διοίκηση του Οργανισμού είναι τι μέτρα θα πάρει για την παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς εκτιμούν ότι είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, ειδικού χειρισμού.

«Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε τα παιδιά αυτά, αλλά δεν μπορούμε και να τα αφήσουμε να συνεχίσουν να δρουν έτσι. Πρέπει να λειτουργήσει η Σχολή χωρίς μαύρες σκιές και χωρίς φόβο από τους υπόλοιπους σπουδαστές», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το πόρισμα-φωτιά

Υπενθυμίζεται πως καταγγελίες-φωτιά για σκληρά καψώνια και φαινόμενα bullying σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου, καταγράφει το εξασέλιδο πόρισμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον κλείδωναν στην ντουλάπα, εξαναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει.

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμη πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό με θύμα τον 20χρονο, όπως αναφέρει "Το Έθνος". Σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία ενός σπουδαστή, την εβδομάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η παρέα των Κρητικών έδεσε τον 20χρονο σε μία καρέκλα και τον απείλησε με έναν ιμάντα. Ο Βαγγέλης έτρεξε και ένας από τους δράστες τον πρόλαβε και του πέρασε τον ιμάντα στο λαιμό με πρόθεση να τον πνίξει, αλλά ο 20χρονος ξέφυγε και κλειδώθηκε στο δωμάτιό του. Στη συνέχεια η παρέα των Κρητικών πήγε στο δωμάτιό του και τον καλούσε να βγει έξω, λέγοντάς του ότι έκαναν πλάκα.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό δεν αναφέρεται στο πόρισμα της ΕΔΕ, ο φάκελος ωστόσο που θα σταλεί στην Εισαγγελία περιλαμβάνει το σύνολο των περισσότερων από 30 μαρτυρικών καταθέσεων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της παρέας των Κρητικών ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική» και μάλιστα ενημέρωσε για αυτήν τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Σχολής και το διευθυντή.

Ούτε ίχνος ζωής

Στο μεταξύ, μετά και τις καταγγελίες-φωτιά για σκληρά καψώνια και φαινόμενα bullying σε βάρος του αγνοούμενου σπουδαστή, οι έρευνες εντοπισμού του παραμένουν στο μηδέν. Κι ενώ ήδη έχει συμπληρωθεί ένας και πλέον μήνας από την εξαφάνιση του 20χρονου, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για την τύχη του.

Έντονος προβληματισμός για το θρίλερ της εξαφάνισής του επικρατεί ακόμη και από την πλευρά της Αστυνομίας. Άνδρες της κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες μάταια πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνες, κυρίως σε χώρους μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, στις όχθες της λίμνης, καθώς και σε άλλα σημεία που υπέδειξαν πολίτες με τηλεφωνικές τους κλήσεις ακόμη και στον ιδιωτικό ερευνητή, που έχει αναλάβει την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει αποφασίσει να μην προβεί σε άλλες δηλώσεις και να παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News