default-image

"Όχι" των αιρετών σε αλλαγές του "Καλλικράτη" τώρα

Κρήτη
"Όχι" των αιρετών σε αλλαγές του "Καλλικράτη" τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άκαιρη» η συζήτηση που άνοιξε το υπουργείο Εσωτερικών για τη χωροταξική αποκλιμάκωση του "Καλλικράτη", λένε οι δήμαρχοι και παρά τη διορθωτική παρέμβαση του Νίκου Βούτση πως η όποια απόφαση απαιτεί χρόνο, διάλογο και χρήμα που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει, καθώς θα χρειαστούν κοντά 4 δισ.

«Ο "Καλλικράτης" ξεκίνησε χωρίς την προίκα του και γι' αυτό είχε προβλήματα», δηλώνει ο υπουργός Νίκος Βούτσης, και προσθέτει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που να στηρίξει τις αλλαγές προκειμένου να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και βρεθούν μπροστά σε σωρεία ανεξέλεγκτων αιτημάτων, από αιρετούς και πολίτες.

«Το άνοιγμα της κουβέντας σήμερα θα φέρει σε νέες περιπέτειες την Τ.Α.», εκτιμά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

«Το υπουργείο πρέπει να ανοίξει το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων και μόνο αυτό», η θέση του Παύλου Μπαριτάκη από τη Βιάννο.

«Ασκήσεις επί χάρτου οι κινήσεις αυτές», η άποψη του Γιώργου Αρμουτάκη από τη Φαιστό.

«Αποσπασματικά τα μέτρα και οι δηλώσεις. Ο "Καλλικράτης" δεν έφερε τα αναμενόμενα για την Τ.Α. και σήμερα αυτό που πρέπει να γίνει είναι μόνο η οικονομική ενίσχυση των Δήμων», σχολιάζει ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος Σπύρος Δανέλλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News