default-image

Νέα πρόταση για τη σωτηρία της ΕΑΣΗ

Κρήτη
Νέα πρόταση για τη σωτηρία της ΕΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αλλαγή χρηματοδοτικής πρότασης λόγω της πολιτικής και οικονομικής ρευστότητας που επικρατούσε στη χώρα μας, προχώρησε τις τελευταίες ώρες η Τράπεζα Πειραιώς, προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV".

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί και πάλι αναβρασμός στο χώρο της ΕΑΣΗ, μετά τη νέα συμφωνία που βάζει στο τραπέζι το πιστωτικό ίδρυμα, απαντώντας στην ένωση ότι τελικά δεν θα τη χρηματοδοτήσει με τα 17 εκατομμύρια ευρώ που προέβλεπε η πρώτη συμφωνία, αλλά θα της δώσει δάνεια με βάση την ανταγωνιστικότητα του έργου της, ζητώντας όμως από όλους τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. «Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα», δηλώνει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης και προσθέτει: «Από τώρα και μετά θα φανεί ποιος αγαπά την Ένωση Ηρακλείου και ποιος όχι»!

Κατανοώντας πλήρως τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο συνεταιριστής τους καλεί σε μια κοινή συστράτευση, για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας, αν κι εφόσον βέβαια υιοθετηθεί και από τη διοίκηση της ΕΑΣΗ, που προχθές το βράδυ έκανε μία πρώτη συνεδρίαση, ενημερώθηκε για την τραπεζική πρόταση, χωρίς να καταλήξει σε σχετική απόφαση.

Μάλιστα ένας εκ των συμβούλων κάλεσε τον Ανδρέα Στρατάκη να προχωρήσει σε παραίτηση. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι η διοίκηση θα πρέπει να συνεχίσει ως έχει, μέχρι τις εκλογές που πρόκειται να γίνουν ως τις 30 Ιουνίου, κατόπιν της επιθυμίας και του ίδιου του κ. Στρατάκη.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News