default-image

Έβαλε στη θέση του τον ιμάμη

Κόσμος
Έβαλε στη θέση του τον ιμάμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρωίδα έχει γίνει Λιβανέζα παρουσιάστρια η οποία έκοψε από τον αέρα ιμάμη που της είπε «βούλωσέ το, είσαι γυναίκα». Η κίνηση της Ρίμα Καρακί, προκάλεσε αίσθηση καθώς είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο ειδικά απέναντι σε ιεροδιδάσκαλο.   

Η Καρακί, παρουσιάστρια στο κανάλι Al Jadeed του Λιβάνου, είχε στο τηλεοπτικό παράθυρο προσκεκλημένο τον σεΐχη Χάνι αλ Σιμπάι, Αιγύπτιο μουσουλμάνο ιεροδιδάσκαλο που μένει στο Λονδίνο. Θέμα της συζήτησης ήταν η τζιχαντιστική ISIS και συγκεκριμένα αναφορές για χριστιανούς που έμπαιναν στις τάξεις της.

Στην απάντησή του, ο Σιμπάι αναφέρεται στις Σταυροφορίες και στις ιταλικές Ερυθρές Ταξιαρχίες. Εκεί η παρουσιάστρια τον διακόπτει και του ζητά «να επικεντρωθούμε στο σήμερα». Ο ευέξαπτος Σιμπάι απαντά: «Ακούστε, μην με διακόπτετε. Θα απαντήσω όπως θέλω».

Η Καρακί προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως σέβεται τον συνομιλητή της αλλά υπάρχει περιορισμός χρόνου. Ο Σιμπάι συνεχίζει να αντιδρά εκνευρίζεται και πλατειάζει. Η Καρακί του ζητά να απαντήσει στην ερώτηση που του είχε θέσει, εκείνος της επιτίθεται φραστικά και όταν ο Σιμπάι της λέει «δεν αρμόζει να μου παίρνεις εσύ συνέντευξη, είσαι μία γυναίκα που...» - η Καρακί του κλείνει το μικρόφωνο και κόβει τη σύνδεση.

Το βίντεο έχει γίνει ανάρπαστο στο YouTube, με 4,5 εκατομμύρια θεάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News