default-image

Ένοχοι και οι τρεις για το θάνατο της Στέλλας

Ένοχοι και οι τρεις για το θάνατο της Στέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι - παρά την προηγούμενη πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση του ενός εκ των δύο ειδικευόμενων γιατρών - ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στα Χανιά, στη δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.  

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων ολοκληρώθηκαν γύρω στις 9 το βράδυ, δηλαδή μετά από 11 σχεδόν ώρες, συνεδρίασης.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε ρίξει "βόμβες" κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Ο εισαγγελέας αγόρευε σχεδόν τρεις ώρες, επιχειρώντας να καλύψει κάθε πτυχή της υπόθεσης, και κατά τη διάρκεια αυτής της αγόρευσης και στο "εν κατακλείδι" προχώρησε σε πολύ σημαντικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την απαλλαγή του ενός από τους δύο γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατηγορούνται για το θάνατο της Στέλλας, ωστόσο την ίδια ώρα ζήτησε να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός!

Ταυτόχρονα όμως "άνοιξε" την υπόθεση, αφού υποστήριξε ότι υπάρχει το ίδιο αδίκημα και για τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που ήταν το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ζητώντας παράλληλα να διαβιβαστεί ο φάκελος στην εισαγγελία του Ρεθύμνου!

Ως προς τον 28χρονο που κατηγορείτο για θανατηφόρο έκθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί για αυτό το αδίκημα, ωστόσο ζήτησε να κριθεί ένοχος και να καταδικαστεί για βιασμό κατά συναυτουργία!

Οι ποινές

Στον καθένα από τους δύο γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως. Ωστόσο τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.  

Την ίδια ώρα, ο 27χρονος φίλος της Στέλλας απαλλάχθηκε για την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης - όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας -  ωστόσο κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News