default-image

Σάλος από δηλώσεις Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ

Ελλάδα
Σάλος από δηλώσεις Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από την γερμανική τηλεόραση. Ωστόσο, το σχόλιο Βαρουφάκη, που προκάλεσε ένταση στα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο κανάλι ARD τη μέρα που υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. «Έξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», υποστηρίζει ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτήν την περίπτωση το να δοθεί στην πιο χρεοκοπημένη χώρα η μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με γερμανική μετάφραση. Δεν ήταν σαφές πότε καταγράφηκε το πρόγραμμα, υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο και προσθέτει:

Παρόλο, όπως αναφέρει το nooz.gr, που η άσκηση κριτικής στον τρόπο συμπεριφοράς προς την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό του κ.  Βαρουφάκη, ενός μαρξιστή οικονομολόγου, οι παρατηρήσεις του προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία, όπου οι ψηφοφόροι και οι πολιτικοί είναι απρόθυμοι να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.

Η Bild δημοσίευσε κύριο άρθρο, το οποίο συνοδεύει τα σχόλια Βαρουφάκη, και προτρέπει  τους ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να παρέχουν όλο και περισσότερη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα. «Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να πρέπει ο καθένας να χορεύει στους ρυθμούς της. Ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα. Η Ευρώπη δεν πρέπει να φαίνεται ηλίθια», σημειώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News