default-image

Δύσκολα αλλαγές στην ΚΑΠ, λέει το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης

Κρήτη
Δύσκολα αλλαγές στην ΚΑΠ, λέει το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρα δεν έφυγαν με άδεια χέρια, ωστόσο ούτε και ακριβώς τις απαντήσεις που ήθελαν έλαβαν, όσον αφορά το καυτό θέμα της νέας ΚΑΠ που οδηγεί από φέτος σε γενναίο "τσεκούρωμα" της ενιαίας ενίσχυσης, οι εκπρόσωποι των αγροτών και δη της Κρήτης, που συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, με τον αναπληρωτή υπουργό να υποστηρίζει ότι γνωρίζει το θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους αγρότες της Κρήτης, αλλά αυτό που προσπάθησε να κάνει είναι κάποιες παρεμβάσεις για την όσο το δυνατόν αποφυγή αδικιών και τη στήριξη των παραγωγών που βρίσκονται να χάνουν τα περισσότερα.

Πέραν όμως της ΚΑΠ ο κ. Αποστόλου υποσχέθηκε από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι πληρωμές στα υπόλοιπα των επιδοτήσεων των αγροτών και σε ό,τι άλλες οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν, με χρονοδιάγραμμα λήξης τους τρεις μήνες.

Επίσης ο υπουργός υποσχέθηκε ότι στην τροπολογία των 100 δόσεων παραμένει το αφορολόγητο στις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, το αγροτικό ρεύμα θα μειωθεί φτάνοντας στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θα μειωθεί κατά 50%.

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό έμειναν οι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού Ηρακλείου από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιώξουν και νέα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό την επόμενη εβδομάδα πριν τις τελικές αποφάσεις.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News