Ειδήσεις

Ηράκλειο: Εκδήλωση για τα αδέσποτα με τη συμμετοχή μαθητών

Με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Ηρακλείου προετοιμάζεται ο Δήμος να γιορτάσει στις 4 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, διοργανώνοντας σχετική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Σε επιστολή που έστειλαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, κ. Μαρία Καναβάκη, και Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, στους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνουν ότι το μαθητικό στοιχείο πρέπει να είναι παρόν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και προτείνουν τη συμμετοχή μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων, «με στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων».

Ζητούν ακόμη στην περίπτωση που στο σχολείο «υπάρχουν μουσικά σχήματα μαθητών να τους ενημερώσετε και ελπίζουμε να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας».

Υπεύθυνος επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής είναι ο κ. Αριστείδης Αθανασάκης, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της πενταμελούς Επιτροπής για τη διαχείριση του Προγράμματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (Email arisath2002@yahoo.gr).

Διαγωνισμός σποτ με θέμα τα αδέσποτα

Επίσης ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων για το μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ολιγόλεπτου σποτ με θέμα τα αδέσποτα ζώα.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν τα σποτ έως τις 30 Απριλίου με ηλεκτρονικό μήνυμα (αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, ημερομηνία γέννησης) στο ίδιο e-mail: arisath2002@yahoo.gr του κ. Αθανασάκη.

Έχοντας ως σκοπό τα σποτ που θα δημιουργηθούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση φιλοζωικών αισθημάτων και μηνυμάτων προς την ευρύτερη κοινωνία, προτάθηκε η εξής θεματολογία:

- Υπεύθυνη υιοθεσία (τα ζώα δεν είναι παιγνίδι)

- Όχι στην κακοποίηση (βασανισμός, εγκατάλειψη, δηλητηρίαση κ.λπ.)

- Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη

- Στείρωση ζώων - μονόδρομος

Όλα τα σποτ θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και η πενταμελής επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα τα αξιολογήσει. Τα καλύτερα θα υιοθετηθούν από το Δήμο και θα προωθηθούν στα ΜΜΕ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και των πολιτών.

Σχόλια