Ειδήσεις

"Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που αποπροσανατολίζουν"

Όσοι εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στους πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να εξετάζουν την προέλευση των χρημάτων και εάν οι καταθέσεις αυτές είναι νόμιμες και φορολογημένες, «αποπροσανατολίζουν» χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους «επικοινωνιακά τεχνάσματα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καρχιμάκη έχει ως εξής:

«Κάποιοι αποπροσανατολίζοντας και εντοπίζοντας αποσπασματικά το πρόβλημα μόνο στον επαναπατρισμό των καταθέσεων, των πολιτικών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό επενδύουν μόνο επικοινωνιακά.

Του επαναπατρισμού των καταθέσεων πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχος αν οι καταθέσεις είναι νόμιμες και φορολογημένες.

Η ουσία των οποίων κινήσεων πρέπει να έχει να κάνει με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ελέγχου που αφορούν τη δημιουργία νέου πλούτου που αναχαιτίζεται, υποκλέπτεται, αφαιρείται, με οποιονδήποτε τρόπο.

Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, που ναι μεν εμπεριέχουν συμβολισμούς, αλλά ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν από την τελική ουσία των επιβαλλόμενων στόχων.

Η ουσία είναι μια: Μπορούμε να ενώσουμε τις φωνές μας, τις εμπειρίες μας, τις πράξεις μας, την πίεσή μας, για ένα συστηματικό έλεγχο από το 2000 και μετά, από πού προήλθαν τα λεφτά 700.000 Ελλήνων περίπου που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, αν είναι νόμιμα και αν φορολογήθηκαν; Γεγονός που φέρεται ότι θα αποφέρει, αν μεθοδευτεί με συστηματικό τρόπο, φόρους που δεν αποδόθηκαν, πάνω από 30 δισ. ευρώ;

Επ' αυτού δεν ακούω κουβέντα.

Μήπως κάποιοι καλύπτουν κάποιους αναλαμβάνοντας ημιτελείς πρωτοβουλίες και ενέργειες είτε ηθελημένα είτε αθέλητα;».

Σχόλια