default-image

Υπουργός της Θάτσερ «έθαψε φάκελο για παιδόφιλους βουλευτές»

Κόσμος
Υπουργός της Θάτσερ «έθαψε φάκελο για παιδόφιλους βουλευτές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για συγκάλυψη γύρω από δίκτυο παιδοφιλίας στο Ουέστμινστερ τη δεκαετία του '80: Δημοσιογράφος υποστηρίζει σήμερα ότι είχε φτάσει στα χέρια του υλικό που έδειχνε πως o υπουργός Εσωτερικών της Θάτσερ Λίον Μπρίταν «έθαψε» σχετικές καταγγελίες και εμπόδισε τη διερεύνησή τους.

Ο δημοσιογράφος Ντον Χέιλ αναφέρει στην Daily Beast πως το καλοκαίρι του 1984 έφτασε στο γραφείο του στην μικρή τοπική εφημερίδα Bury Messenger μία βουλευτής των Εργατικών, η Μπάρμπαρα Καστλ, και του έδωσε τον επίμαχο φάκελο.

Ο φάκελος, λέει ο Χέιλ, έδειχνε πως ο Μπρίταν -έμπιστος της Θάτσερ- συγκάλυπτε τις καταγγελίες σε βάρος βουλευτών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο ίδιος ο Μπρίταν δεν φαίνεται να ήταν μέλος του δικτύου, αλλά στον φάκελο φαινόταν ότι τους προστάτευε, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρχών που θα έκαναν την όποια έρευνα.

Η Καστλ ανέφερε στον Χέιλ, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, πως είχε απευθυνθεί προηγουμένως σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες αλλά κανείς δεν άγγιζε τον φάκελο ως τοξικό.

Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, υποστηρίζει ο Χέιλ, στο γραφείο του είχε εμφανιστεί έξαλλος τοπικός βουλευτής του κόμματος του Μπρίταν που απαιτούσε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα. Ο Χέιλ δεν το έκανε, αλλά στη συνέχεια, υποστηρίζει, ήρθε στο γραφείο του κλιμάκιο της αστυνομίας που πήρε το υλικό και του ανέφερε πως θα συλληφθεί εάν δημοσίευσε οτιδήποτε σχετικό.

Ο Μπρίταν, όπως και η Καστλ, πέθαναν πρόσφατα, όπως και αρκετοί άλλοι που εμπλέκονται στις θολές ακόμη αναφορές για το φερόμενο «δίκτυο» στο Ουέστμινστερ -οι περισσότερες καταγγελίες, και όσες υπήρχαν στον φάκελο για τον οποίο κάνει λόγο Χέιλ, είχαν συγκεντρωθεί από τον βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς.

Πηγή: philenews.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News