default-image

Σεμινάριο ανανέωσης άδειας υπαλλήλων Security

Κρήτη
Σεμινάριο ανανέωσης άδειας υπαλλήλων Security

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο σεμινάριο που αφορά την εκπαίδευση προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας, για άτομα τα οποία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του ΚΕΜΕΑ για ανανέωση της άδειας εργασίας τους, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι από 01/01/12 οι εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια εργασίας τους εάν δεν κατέχουν το σχετικό πιστοποιητικό.

Οι εγγραφές για το νέο τμήμα, που ξεκινά στις 20/4, άρχισαν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Το κόστος του προγράμματος είναι 160 ευρώ.

Το σεμινάριο, το οποίο είναι διάρκειας 40 ωρών, απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει άδεια εργασίας ως προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας ή ένσημα ως προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας και θέλει να ανανεώσει την άδεια εργασίας του (security) ανεξαρτήτου χώρου.

Οι ενδεικτικές ενότητες σεμιναρίου έχουν ως εξής:

* Ισχύον εθνικό νομοθετικό & θεσμικό πλαίσιο

* Διαχείριση διαπροσωπικών συγκρούσεων

* Ποινικός Κώδικας - Δίκαιο

* Εισαγωγή στην ασφάλεια - Ορισμοί - Έννοιες - Κατηγορίες κινδύνων - Οργανωμένο έγκλημα

* Βασικά καθήκοντα του προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α -  Γενικές οδηγίες για το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας - Καταγραφή και μετάδοση πληροφοριών

* Βασικά καθήκοντα του προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α, Στατική φύλαξη - Φρούρηση στόχων - Εκτέλεση περιπολιών - Κέντρα Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ.)

* Εκτέλεση χρηματαποστολών -  Έλεγχος υπόπτων

* Ασφάλεια φυσικών εγκαταστάσεων, προσωπικού, κτιρίων, αθλητικών εκδηλώσεων, αερολιμένων, λιμένων, τεχνολογίας πληροφορίας και επικοινωνιών (Information and Communication Technology Security), Επικοινωνιών, συστημάτων και δικτύων Πληροφορικής

* Πυρασφάλεια/πυροπροστασία αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων και παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Πιστοποιητικό τύπου Α') θα πρέπει να επιβαρυνθούν το παράβολο του ΚΕΜΕΑ 150 ευρώ. Το Πιστοποιητικό τύπου Α' είναι προσαρμοσμένο στο επαγγελματικό περίγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) πρώην (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) του υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.

Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι οι:

- Χαράλαμπος Λιλίτσης, ιατρός-ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

- Γεώργιος Τριγώνης, εν αποστρατεία υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος.

- Εμμανουήλ Πετράκης, εν αποστρατεία υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Απόστολος Παπαδάκης, Νικόλαος Προκοπάκης, Βασίλειος Στεφανουδάκης και Εμμανουήλ Τριγώνης, εν αποστρατεία ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ.-Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302730 & 2810-302735, φαξ 2810-227189,[email protected]) από τις 08:00 έως 15:00 και ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News