default-image

Βενιζέλειο: Στοχευμένος βανδαλισμός σε φακέλους προσωπικού

Κρήτη
Βενιζέλειο: Στοχευμένος βανδαλισμός σε φακέλους προσωπικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυκνό μυστήριο και πολλά ερωτήματα προκαλούν η διάρρηξη και ο βανδαλισμός στο Γραφείο Προσωπικού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που διαπιστώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν εμβρόντητοι οι υπάλληλοι βρήκαν το χώρο κυριολεκτικά ισοπεδωμένο. Όπως όλα δείχνουν, στόχος ήταν οι υπηρεσιακοί φάκελοι που διατηρεί το νοσοκομείο για το προσωπικό που υπηρετεί, οι οποίοι είναι πιθανό να κρύβουν περισσότερες δυσάρεστες εκπλήξεις από αυτές που αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες και ήδη έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5sincld4/

Η διάρρηξη και οι στοχευμένες καταστροφές στα αρχεία δε θεωρούνται τυχαίο γεγονός, καθώς συμπίπτουν με τη διαδικασία του ελέγχου, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της. Ενδεχόμενο το οποίο κάθε άλλο παρά αποκλείει η διοίκηση του νοσοκομείου, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως κάθε προσπάθεια ανακοπής του ελέγχου θα πέσει στο κενό.  

Νωρίς χθες το πρωί, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Γραφείο Προσωπικού, το οποίο στεγάζεται στην τρίτη πτέρυγα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, βρέθηκαν μπροστά σε εικόνες καταστροφής. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι δράστες γκρέμισαν κυριολεκτικά την ξύλινη πόρτα της εισόδου και πέρασαν στο εσωτερικό, όπου δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Έσπασαν κάποια συρτάρια, κατέστρεψαν γραφική ύλη και δευτερεύοντες φακέλους πετώντας μελάνι είτε γράφοντας το σύμβολο των αναρχικών και διάφορες λέξεις στα Ελληνικά και τα Αλβανικά. Στο συγκεκριμένο χώρο δε φυλάσσονται χρήματα και δε γίνονται συναλλαγές, γεγονός που προδίδει πως στόχος ήταν το αρχείο του νοσοκομείου.

Όλα τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στους δύο υπολογιστές με το ηλεκτρονικό αρχείο, όσο και στα ντουλάπια όπου φυλάσσονται έγγραφα και υπηρεσιακοί φάκελοι.

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι δύο από τους υπολογιστές που βρίσκονται στο χώρο και περιέχουν τα αρχεία του ιατρικού προσωπικού ήταν εκείνοι που δέχτηκαν τη μεγαλύτερη "μανία" των διαρρηκτών. Οι κεντρικές μονάδες είχαν ανοιχτεί και τα εξαρτήματα εντοπίστηκαν διάσπαρτα στο χώρο των γραφείων. Ο σκληρός δίσκος του ενός υπολογιστή βρέθηκε μισοκατεστραμμένος και πεταμένος στην άλλη άκρη του κτηρίου.

Η εισβολή προβληματίζει έντονα τη διοίκηση του νοσοκομείου που προσπαθεί να ρίξει φως στη υπόθεση, όποιες και αν είναι οι προεκτάσεις της, γι' αυτό και ζητήθηκε άμεση παρέμβαση των διωκτικών Αρχών. Στο σημείο κλήθηκαν η Ασφάλεια και η Σήμανση, η οποία σάρωσε το χώρο για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη των δραστών. Η στοχοποίηση των υπηρεσιακών φακέλων δεν είναι αμελητέο γεγονός, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του εξονυχιστικού ελέγχου των τίτλων σπουδών των υπαλλήλων, στο πλαίσιο των εντολών που έχει δώσει η διοίκηση, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν πλαστών δικαιολογητικών. Ήδη τους προηγούμενους μήνες εντοπίστηκαν και προωθήθηκαν στον εισαγγελέα οι φάκελοι δύο διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν πλαστογραφήσει τους βαθμούς των πτυχίων τους για να προσληφθούν, οι οποίοι μετά τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεών τους αναμένεται να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Νίκος Χαριτάκης: «Η έρευνα θα προχωρήσει»

Η προειδοποίηση του διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Νίκου Χαριτάκη ήταν σαφής και κατηγορηματική, καθώς ακόμη και αν έχουν παραβιαστεί είτε καταστραφεί φάκελοι θα ανασυσταθούν και η έρευνα θα προχωρήσει. «Να μην κοιμούνται ήσυχοι, όποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια. Οι υπηρεσίες μας αφενός διαθέτουν εφεδρικά αρχεία και αφετέρου, αν έχουμε οποιαδήποτε απώλεια, είμαστε σε θέση να ζητήσουμε πλήρη ανασύσταση του κάθε φακέλου. Ακόμη και αν προσπάθησαν, τίποτα δεν κατάφεραν. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να βρεθούν οι υπαίτιοι, όποιοι και αν είναι αυτοί», ανέφερε ο κ. Χαριτάκης. Για το λόγο αυτό υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου "σκανάρουν" ήδη τους σκληρούς δίσκους ώστε να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή αλλοίωση.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News