Ειδήσεις

"Όχι" στους κατασκόπους της εφορίας, λένε εκπρόσωποι φορέων

Αντιδρά η αγορά στην πρόταση του οικονομικού επιτελείου περί της δημιουργίας ερασιτεχνών ελεγκτών μέσω φοροελεγκτικού εθελοντισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Η ιδέα της δίμηνης στρατολόγησης τουριστών, φοιτητών, συνταξιούχων, ανέργων και ανθρώπων με πενιχρά εισοδήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ως "κατάσκοποι της εφορίας", δε γίνεται αποδεκτή από την ΕΣΕΕ, αφού είναι πολύ μακριά από την παραγωγική ανασυγκρότηση στην οποία όλοι αποβλέπουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

«Το παραεμπόριο και ο εντοπισμός εκείνων που έχουν βγάλει δισ. εκτός χώρας τα τελευταία χρόνια υπό την ανοχή της Πολιτείας ενδεχομένως να ήταν η καλύτερη μέθοδος», είναι η θέση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη στο Ράδιο 9,84 κι στην Αγγ. Δουλγεράκη.

«Με πιάνει ανατριχίλα μόνο με τη σκέψη της δημιουργίας στρατών ρουφιάνων», είπε ενδεικτικά. «Πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει καμία λογική».

«Απαράδεκτο και μόνο να το ακούς»

«Απαράδεκτο και μόνο στο άκουσμα του ότι, αντί της πάταξης του λαθρεμπορίου, παραεμπορίου και όλων των υπολοίπων, θα δημιουργήσουν στρατούς κατασκόπων», το σχόλιο του αντιπροέδορυ της ΓΕΣΕΒΕ και προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη στο Ράδιο 9,84.

«Απέναντι σε τέτοιες λογικές»

Κάθετα αντίθετος επίσης με τη λογική και υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, προσθέτοντας ότι τα μέλη της διοίκησης θα βρίσκονται πάντα απέναντι σε τέτοιες λογικές.

Σχόλια