Ειδήσεις

Με επιτυχία η συγκέντρωση στην "Ανδρόγεω"

Στην κατάμεστη αίθουσα "Ανδρόγεω" πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης με σύνθημα: "Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε. για επέκταση του μνημονίου. Άμεση κατάργηση μνημονίων-εφαρμοστικών νόμων - ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους".

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Ε.Π. Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία με τους θεσμούς. Τώρα τα μνημόνια γίνανε "νέα προγράμματα", "συμφωνία γέφυρα", η τρόικα έγινε "τρεις θεσμοί". Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί επέκταση του υπάρχοντος μνημονίου και των δεσμεύσεων που αυτό προέβλεπε. Εμείς πρώτοι τους είπαμε ότι πρέπει να φέρουν για συζήτηση και κύρωση τη συμφωνία στη βουλή και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το αποφύγει με γελοίες δικαιολογίες: Ότι η συμφωνία δεν πρέπει να μπει σε ψηφοφορία, διότι το ΚΚΕ θα λέει μετά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κι αυτός μνημόνια!

Οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μιλούσαν για μαλλί και τελικά βγήκαν κουρεμένες. Τι θα πει στο λαό έστω και γι' αυτά τα ψίχουλα που υποσχέθηκε και που τελικά κι αυτά έγιναν άνθρακες ο θησαυρός; Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που συζητιέται τις μέρες αυτές στη βουλή είναι πολύ πιο κάτω κι από τα ψίχουλα που έταζε προεκλογικά. Μετά το «λιτό βίο» ξαναχτύπησε ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας  ότι: «Ο κόσμος δε ζητάει χρήματα αλλά αξιοπρέπεια». Δηλαδή δεν έχει ανάγκη από μισθούς και συντάξεις, να σταματήσει η φοροληστεία και τα χαράτσια, αλλά μόνο αξιοπρέπεια. Λες και η αξιοπρέπεια τρώγεται. (…)».

Επίσης, ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι: «Το ΚΚΕ ήδη κατέθεσε μια Πρόταση Νόμου, συνεπείς με τις προεκλογικές  του δεσμεύσεις. Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ δεν είναι ούτε επικοινωνιακό κόλπο ούτε κίνηση εντυπωσιασμού. Τα κόλπα αυτά δεν τα γνωρίζει, ούτε είναι στοιχεία της δράσης του. Άλλοι δεν είναι συνεπείς και πρέπει να κριθούν από το λαό. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της Βουλής, των συσχετισμού που υπάρχουν ότι όλα θα λυθούν μέσα στη Βουλή, με μια Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για να καταργηθούν αυτοί οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι, αλλά ότι είναι ζήτημα πάλης του ίδιου του εργαζόμενου λαού, μέσα στους χώρους δουλειάς, έξω, με κινητοποιήσεις, με οργάνωση της πάλης, με διεκδίκηση, με πίεση. Γιατί χωρίς πίεση, χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα.

Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή. Πάμε όμως παραπέρα. Λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών. Ότι όλα αυτά που έχασε σταδιακά όλη η εργατική τάξη, ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να ανακτηθούν. (…)

Αυτό που απαιτείται είναι ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, η ανάγκη να περάσει στα χέρια του εργαζόμενου λαού, ο πλούτος, οι παραγωγικές δυνατότητες, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Με το λαό στην εξουσία, νοικοκύρη και αφέντη. (…)

Το ΚΚΕ τη δύναμη την αποκτά από το λαό. Δεν τον εξαπατά, του λέει καθαρά και ξάστερα: Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, είναι όμως ο μόνος δρόμος που θα μας βγάλει στο ξέφωτο. Αλλιώς θα έχουμε μια χαμοζωή μέσα στην ασφυξία των δανειστών, των εκμεταλλευτών, της ΕΕ, του κεφαλαίου και της εξουσίας τους. Ας δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού. Η πραγματική ελπίδα είναι στους ταξικούς αγώνες.(…)».

Σχόλια