default-image

Οδυνηρή ήττα του Πλατανιά από το Λεβαδειακό με 1-3

Ποδόσφαιρο
Οδυνηρή ήττα του Πλατανιά από το Λεβαδειακό με 1-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα  με 3-1 υπέστη ο Πλατανιάς στα Περβόλια από τον Λεβαδειακό στη μάχη της παραμονής αφού πλέον νιώθει καυτή την ανάσα τόσο του σημερινού του αντιπάλου όσο και του Εργοτέλη.

Μετά και από αυτό το παιχνίδι φουντώνει η μάχη για τη σωτηρία με αρκετές ομάδες να  δίνουν αγώνα δρόμου για να ανανεώσουν την παρουσία τους στην κατηγορία.  

Είχαν πολλούς λόγους να χαμογελούν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά στο άδεια "Περιβόλια". Πρώτα απ' όλα το τρίποντο-ανάσα (1-2) στη μάχη της παραμονής στη Super League και μετέπειτα το εξαιρετικό ντεμπούτο του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος έδειξε την (δεδομένη) κλάση του από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση.

Ο διεθνής Μεξικανός φορ σκόραρε με υπέροχο διαγώνιο σουτ (55'), χαρίζοντας τη νίκη στους Βοιωτούς μέσα στα Χανιά, που έπιασαν τον Εργοτέλη στους 25 βαθμούς, δυο λιγότερους από τον Πλατανιά, ο οποίος μόνο βολικά δεν πρέπει να αισθάνεται βαθμολογικά μετά την ήττα του.

Ο Τομάς στο 41' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ενώ ισοφάρισε στο 52' ο Τετέ, προτού ο Πουλίδο βάλει εκ νέου μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαγγέλης Μάντζιος με ψύχραιμο δεξί πλασέ έπειτα από πάσα του Κατίδη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πουλίδο βγήκε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι σε μια φάση, έβγαλε και το παπούτσι του και την θέση του πήρε ο Μρντάκοβιτς.

Ο Άλαν Πουλίδο ήταν στις αρχικές επιλογές του Άκη Μάντζιου, κάνοντας το ντεμπούτο του με την φανέλα των Βοιωτών και ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο 45λεπτο στο αριστερό άκρο. Ο διεθνής Μεξικανός φορ δεν κρύφτηκε διόλου, πήρε προσπάθειες και φάνηκε ορεξάτος. Εντούτοις, δεν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα οι συμπαίκτες του, με το Λεβαδειακό να είναι καλύτερος στα "σημεία" από τον Πλατανιά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με υπέρ του το προβάδισμα.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος προκαλούσε "πονοκεφάλους" στην άμυνα των γηπεδούχων, έπαιρνε προσπάθειες και αποτελούσε διαρκή απειλή για την εστία του Ολιμπά. Στο 6' σούταρε πάνω στον Αγκιλέρα, ενώ τρία λεπτά μετά πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Πουλίδο, αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Χριστόπουλου "ξεμύτισαν" στο 12', όταν ο Γκαβιλάν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Σηφάκη, ενώ ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ από καλή θέση στο 36'.

Ο Λεβαδειακός έψαχνε το γκολ και αυτό ήρθε στο 41' με τον Τομάς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Πελέ, πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά στον Ολιμπά και κατέληξε εντός εστίας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τον Μιλούνοβιτς να ισοφαρίσουν πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια (44'), αλλά ο Σηφάκης κράτησε το μηδέν.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Αγκιλέρα, Τετέ, Μαχαμάτ (60' Μπανανά), Γκαβιλάν, Κάσιο (71' Τόρες), Μιλούνοβιτς (60' Ζιλβάν), Γιακουμάκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Σηφάκης, Τόμας, Πίντερ, Κώτσιος, Μιλιάζες, Πελέ, Μπουσταμάντε, Στάθης, Γιακουμάκης (74' Μάγκας), Πουλίδο (94'Μρντάκοβιτς), Μάντζιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News